Het laatste formule 1 nieuws

Dit zijn de 10 beste Formule 1-coureurs van 2020 volgende de coureurs zelf

Dit zijn de 10 beste Formule 1-coureurs van 2020 volgende de coureurs zelf

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nadat de Formule 1-teambazen eerder al hun zegje mochten doen over wie de beste coureurs van 2020 waren, was het nu de beurt aan de coureurs zelf. Net als hun werkgevers riepen de coureurs Lewis Hamilton uit tot de beste coureur van het jaar, ook nu op de voet gevolgd door Max Verstappen .

Direct onder het tweetal komen we niet direct verrassende namen tegen, maar op de plaatsen acht en tien misschien wel. Daar prijken respectievelijk de namen van Romain Grosjean en Alexander Albon. Laatstgenoemde werd enkele dagen geleden nog door Red Bull gepasseerd, omdat hij juist niet goed genoeg zou zijn, terwijl de verkiezing van Grosjean mogelijk gezien moet worden als een ‘aanmoedigingsprijs’ na het overleven van de zwaarste crash in de recente geschiedenis van de sport.

Opvallende naam die ontbreekt in de top tien is de nummer twee uit het kampioenschap, Valtteri Bottas. Men was ongetwijfeld van mening dat hij met het gegeven materiaal tot meer in staat had moeten zijn. En Lando Norris? Ook zijn optredens werden blijkbaar niet sterk genoeg geacht voor een top tien-notering.

Deze coureurs brachten hun stem uit: Alexander Albon, Pierre Gasly, Antonio Giovinazzi, Romain Grosjean, Daniil Kvyat, Nicholas Latifi, Kevin Magnussen, Lando Norris, Esteban Ocon, Sergio Perez, Daniel Ricciardo, George Russell, Carlos Sainz, Lance Stroll, Max Verstappen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit zijn de 10 beste Formule 1-coureurs van 2020 volgende de coureurs zelf