Het laatste formule 1 nieuws

Dit zijn de Formule 1 regels tijdens de testdagen

Dit zijn de Formule 1 regels tijdens de testdagen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit jaar wordt er niet in Barcelona, maar in Bahrein getest. In aanloop naar het seizoen wordt er bovendien niet zes, maar slechts drie dagen getest: van vrijdag 12 tot en met zondag 14 maart. RacingNews365 is bij de testdagen aanwezig en houdt je vanuit Bahrein op de hoogte van al het laatste nieuws en alle recente ontwikkelingen. Twee weken later wordt op hetzelfde circuit het eerste Grand Prix-weekend van het jaar verreden. Op het Sakhir International Circuit zijn er echter wel enkele regels waar de teams zich aan moeten houden. We sommen de belangrijkste op. Waarom wordt er niet later getest?

Aangezien de Grand Prix van Bahrein twee weken na de testdagen op hetzelfde circuit wordt gehouden, vraag je je af waarom de testdagen niet gewoon in de dagen of in het weekend voor het eerste Grand Prix-weekend worden gehouden.

Het simpele antwoord is dat het niet mag. Volgens de sportieve regels van de Formule 1 mag er maximaal tien dagen voor het eerste Grand Prix-weekend nog worden getest. En dus zijn de testdagen zo dicht mogelijk naar het openingsraceweekend verschoven als de regels toestaan. Tussen de laatste testdag en de eerste vrije training zitten elf dagen. De testtijden

Niet geheel onbelangrijk zijn de testtijden waarop de wagens op de baan mogen zijn. De lichten van de pitstraat springen elke ochtend om 08:00 uur Nederlandse tijd op groen. Dan mogen de coureurs vier uur lang naar hartenlust rondes racen. Om 12:00 uur Nederlandse tijd springt het licht weer op rood en gaan de teams aan de lunch.

Om 13:00 uur Nederlandse tijd worden ze vervolgens weer losgelaten. Een tweede sessie van vier uur volgt, waarna de testdag om 17:00 uur Nederlandse tijd tot een einde komt. In Bahrein is het echter twee uur later, wat inhoudt dat er plaatselijk van 10:00 uur tot en met 19:00 uur wordt getest. De laatste uren zullen worden verreden onder het kunstlicht op het circuit in de woestijn.

Dit stramien wordt drie dagen op rij herhaald. Waarom maar drie dagen en niet zes zoals vorig jaar? Ten eerste vanwege kostenbesparingen en ten tweede omdat de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit zijn de Formule 1 regels tijdens de testdagen