Het laatste formule 1 nieuws

Dit zijn de grootste grondeigenaren in de VS

Dit zijn de grootste grondeigenaren in de VS

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Shutterstock Nieuws Grond

Amerikaanse miljardairs mogen graag hun vermogen steken in het aankopen van grond. Vooral ranches en bossen zijn populair bij ondernemers. The Land Report stelt jaarlijks een lijst samen van de honderd grootste grondeigenaren. Daar komt ook boer Bill Gates prominent in naar voren.

Sinds 2007 stelt The Land Report, een magazine voor investeerders in – en eigenaren van – grond een lijst vast met de honderd grootste grondeigenaren. Was je voor de eerste editie nog van een plekje verzekerd met 30.350 hectare (75.000 acre) in eigendom, vandaag de dag moet je inmiddels 63.000 hectare hebben.

De redacteuren van het blad kijken puur naar grond in eigendom, dus geen huur- of pachtgrond. Zo heeft de hekkensluiter van de lijst 63.000 hectare in eigendom, maar wel 2 miljoen acre (809.000 hectare) gepacht. Daarmee zouden ze in één klap in de top 10 staan.

Houtgigant op één
Op plek één staat de 92-jarige Red Emmerson. Een echte self-made man. Hij is met zijn kinderen eigenaar van Sierra Pacific Industries (SPI). De op één na grootste houtproducent in het land. Niet zo gek dus dat nagenoeg alle grond die hij bezit – en dat is 2,33 miljoen acre ofwel 942.000 hectare – bijna volledig uit bos bestaat. De meeste van deze grond ligt in Californië. Een eigen trust, beheerd door zijn dochter, besteedt jaarlijks tientallen miljoenen aan beurzen en andere programma’s die goed zijn voor de samenleving.

Emmerson begon in 1949 met 0 hectare en een lening van $10.000 op een houtmolen, die hij samen met zijn vader uitbaatte. De rest is geschiedenis, zoals ze zeggen. In 63 jaar tijd en meer dan twintig deals verder is hij uitgegroeid tot de grootste grondeigenaar in de States. Bovendien is de houthandel momenteel geen slechte business om in te zitten, al ziet Emmerson dat zelf anders. Hij ziet liever een stabiele markt. Dit jaar kocht hij nog dik 70.000 hectare.

Op de tweede plek staat John Malone, eigenaar van Liberty Media, met 2,2 miljoen acre. Liberty Media is een mediabedrijf dat groot werd in de televisiewereld, maar ook fikse aandelen heeft in sporten als de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit zijn de grootste grondeigenaren in de VS