Het laatste formule 1 nieuws

Dit zijn de sterren van het nieuwe Formule 2-seizoen

Dit zijn de sterren van het nieuwe Formule 2-seizoen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met (net als de Formule 1 ) slechts drie testdagen in Bahrein achter de rug, maken 22 jonge coureurs zich op voor het nieuwe seizoen op jacht naar een stoeltje in de Formule 1. Een paar mega-talenten zijn gebleven en maken zich op voor hun tweede jaar, terwijl een aantal kampioenen de stap omhoog heeft gemaakt. Het niveau was niet vaak zo hoog, dus het is lastig om te zeggen wie er kampioen wordt. Toch doen wij een poging. Prema (Oscar Piastri & Robert Shwartzman)

Het Italiaanse team won in 2020 de titel met Mick Schumacher en won ook het constructeurskampioenschap doordat Schumacher en Robert Shwartzman (21) samen zes races wonnen. Shwartzman had een geweldig debuutseizoen waarin hij het Schumacher meer dan lastig maakte, maar hij verloor momentum in de tweede helft van het seizoen.

Shwartzman blijft voor een herkansing en het enige doel van de Rus is de titel, met in het achterhoofd een eventueel zitje bij Haas of Alfa Romeo . Nieuw bij Prema is de 2020 FIA Formule 3-kampioen Oscar Piastri (19). De Australiër is ook de 2019 Formule Renault Eurocup-kampioen en won dus twee opeenvolgende titels. Hij gaat op zoek naar overwinningen in zijn debuutseizoen. UNI-Virtuosi (Felipe Drugovich & Guanyu Zhou)

Afgelopen seizoen had UNI-Virtuosi een geweldige line-up met Alpine Academy-coureur Guanyu Zhou (21) en Ferrari Academy-rijder Callum Ilott. Ilott zal dit seizoen niet meer in de Formule 2 uitkomen, maar verkaste naar de GT World Challenge Europe-series met Iron Lynx. Zhou maakt zich op voor zijn derde seizoen.

Het voornaamste doel van Zhou is om de benodigde veertig superlicentie-punten bijeen te sprokkelen zodat hij in aanmerking komt voor een plek in de Formule 1. Hij moet daar zevende voor worden. UNI-Virtuosi heeft mogelijk de klapper van het jaar te pakken met de komst van Felipe Drugovich (20), die na een verrassend goed seizoen de overstap maakte van het Nederlandse MP Motorsport. De Braziliaan is een van de grootste kanshebbers. Carlin (Jehan Daruvala & Dan Ticktum)

Een andere verrassing van vorig jaar heeft al een plekje in de Formule 1 weten te veroveren: Carlin verloor Yuki Tsunoda […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dit zijn de sterren van het nieuwe Formule 2-seizoen