Het laatste formule 1 nieuws

Dolblije Grosjean zet nieuwe stap in revalidatie na megacrash

Dolblije Grosjean zet nieuwe stap in revalidatie na megacrash

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ruim drie weken na zijn verschrikkelijke crash heeft Romain Grosjean inmiddels weer zeven vingers ‘beschikbaar’. Slechts drie zitten er nog, samen met zijn linkerhand, in het verband.

Tijdens de openingsronde van de GP van Bahrein, op 30 november, sloeg het noodlot toe voor de Haas -coureur. Hij kwam op hoge snelheid frontaal in botsing met de vangrail, waarna zijn wagen in tweeën scheurde en er een enorme vuurbal ontstond.

Hij kwam na 28 verschrikkelijke seconden weg met slechts enkele brandwonden aan zijn handen, maar moest wel de laatste twee races van het seizoen en de waarschijnlijk twee laatste races van zijn Formule 1-carrière aan zich voorbij laten gaan.

Al tien dagen na zijn crash kon het verband van zijn rechterhand af. Nog eens vijf dagen later onderging hij een operatie, die succesvol is verlopen. Deze woensdag mocht hij daags voor Kerstmis weer twee vingers uit het verband laten halen.

Een kleine vooruitgang dus, die door de Fransman als een grote overwinning wordt gevierd. “Zeven vingers weer als normaal. Dat is echt een geweldig kerstcadeau”, zo glundert hij op Instagram.

Grosjean hoopt in het voorjaar nog op een normale manier afscheid te kunnen nemen van de koningsklasse van de autosport, door in 2021 een Formule 1-bolide te testen. Of en met welk team dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar Mercedes -teambaas Toto Wolff heeft aangegeven er open voor te staan.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dolblije Grosjean zet nieuwe stap in revalidatie na megacrash