Het laatste formule 1 nieuws

Domenicali benieuwd hoe Verstappen gaat presteren als wereldkampioen

Domenicali benieuwd hoe Verstappen gaat presteren als wereldkampioen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In zijn eerste seizoen als Formule 1 -baas kreeg hij meteen een nieuwe wereldkampioen. Stefano Domenicali zag Max Verstappen winnen van Lewis Hamilton in één van de opwindendste seizoenen ooit. De Italiaan is dan ook zeer tevreden over het seizoen. Verstappen verdient de titel

In een interview met F1-Insider blikt Domenicali terug op het seizoen. Ondanks de uitdagingen van de coronapandemie wist de Formule 1 een recordaantal van 22 races te houden. “Nu is het makkelijk om terug te kijken op een ongelooflijk kampioenschap, maar het was een gigantische taak voor alle betrokkenen.” Het harde werk werd beloond met een enorme belangstelling voor de strijd tussen Verstappen en Hamilton.

In de laatste race van het jaar wist Verstappen de titel te grijpen door Hamilton dankzij een safety car-situatie in de laatste ronde in te halen. De race was hierdoor niet zonder controverse, maar volgens Domenicali heeft Verstappen de titel verdiend. “Max is de laatste jaren enorm gegroeid. In 2021 reed hij constant tegen de limiet.” Verstappen aan de start als wereldkampioen

In 2022 staat Verstappen als wereldkampioen aan de start en Domenicali is benieuwd hoe de Nederlander gaat presteren als regerend wereldkampioen. “Ik kijk er naar uit om hem in die nieuwe situatie te zien. Hij heeft zijn droom waargemaakt.”

Domenicali hoopt in 2022 opnieuw een duel tussen Verstappen en Hamilton te zien, maar hij hoopt ook dat andere coureurs zich in de titelstrijd kunnen mengen. Volgens de 56-jarige zijn er veel jonge en getalenteerde coureurs. Het is dan ook de vraag of de nieuwe auto’s meer coureurs in staat zullen stellen om mee te strijden om de overwinningen en de titel.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Domenicali benieuwd hoe Verstappen gaat presteren als wereldkampioen