Het laatste formule 1 nieuws

Domenicali bevestigt: Duitse Grand Prix andermaal niet op kalender in 2022

Domenicali bevestigt: Duitse Grand Prix andermaal niet op kalender in 2022

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Duitsland keert in 2022 niet terug op de Formule 1-kalender . Door financiële problemen lijkt het andermaal onmogelijk om een race in Hockenheim of op de Nürburgring te organiseren, vertelt Formule 1-CEO Stefano Domenicali.

Daar waar de FIA de handen momenteel nog vol heeft met het succesvol vullen van de 2021-kalender, wordt er inmiddels al met een schuin oog gekeken naar het volgende jaar. De Grand Prix van Duitsland, een onder racefans zéér geliefd evenement, zal in 2022 niet op de kalender te verschijnen. Zo vertelt Domenicali tegenover Sport Bild . De oud-teambaas van Ferrari verwijt de Duitse organisatoren een gebrek aan zelfvertrouwen: “Ik heb het gevoel dat de organisatoren zelf niet het vertrouwen hebben om een race in Duitsland te organiseren.” Keuze genoeg

Voor de Italiaan is het ontbreken van de Duitsers geen enkel probleem bij het samenstellen van de 2022-kalender. Zo debuteert de Miami Grand Prix op het speelschema, terwijl er verschillende verzoeken uit Afrika en Azië liggen om nieuwe races op de kalender, die in 2022 uit 23 races moet bestaan, te krijgen. “Kijk daarnaast bijvoorbeeld naar de Grand Prix van Zandvoort”, haalt Domenicali aan. “Die race is al uitverkocht voor de komende jaren!”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Domenicali bevestigt: Duitse Grand Prix andermaal niet op kalender in 2022