Het laatste formule 1 nieuws

Domenicali: "Eerste sprintrace wordt getest in Silverstone"

Domenicali: “Eerste sprintrace wordt getest in Silverstone”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Pirelli Tijdens een vergadering van de Formule 1 commissie die vorige maand plaatsvond werd gesproken over een proef met een ander weekendformat bij drie Grand Prix. De kwalificatie wordt in dat nieuwe plan verschoven naar de vrijdagmiddag, door deze verschuiving komt de zaterdagmiddag vrij voor een mogelijke sprintrace.

Italië, Brazilië en Canada werden in eerste instantie genoemd als de drie races waarbij ze een sprintrace wilden organiseren. Aan de Daily Mail vertelde Domenicalli dat in ieder geval één van die races al buiten de boot was gevallen. Hij kon wel vertellen dat er op Silverstone in elk geval wél een sprintrace plaats zal vinden.

Hoewel het plan door veel teams werd gesteund werd er tijdens het overleg met de team geen akkoord bereikt over de proef. De teams vragen voor dat zij tekenen eerst om een exacte invulling van het plan voor de sprintrace. Volgens vele is de steun voor het idee onder de coureurs een stuk minder hoog. Sommige coureurs maken zich zorgen over de waarde van een overwinning op zondag, als er ook al een sprintrace is.

Andere coureurs denken dat het weinig nut heeft als je probeert meer spektakel te krijgen tijdens de races. “We zijn de fijne details aan het afronden. Natuurlijk willen we niets wegnemen van de eer van de Grand Prix zelf. Dat blijft het hoogtepunt van het weekend”, aldus Stefano Domenicalli over de zorgen die de coureurs uiten op het plan.

Ondanks de kritiek op het plan werken verschillende organen binnen de Formule 1 organisatie samen over verdere invulling van de sprintrace.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Domenicali: “Eerste sprintrace wordt getest in Silverstone”