Het laatste formule 1 nieuws

Domenicali over kalender 2022: "Een derde van de races zal een sprintkwalificatie hebben"

Domenicali over kalender 2022: “Een derde van de races zal een sprintkwalificatie hebben”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Stefano Domenicali, Formule 1-CEO, bevestigt dat een derde van de raceweekenden in 2022 een sprintkwalificatie zal bevatten. Dit jaar telt in totaal drie sprintkwalificaties, dat moeten er volgend jaar een stuk meer worden, zo meldt de Italiaan bij Sky Sports .

De voormalig teambaas van Ferrari is positief over de nieuwe race op de zaterdagen: “De meerderheid van de reacties waren echt positief over de sprintkwalificatie. Ook de organisators zijn er blij mee. Elke dag van het weekend is er dan namelijk een belangrijk evenement.” Nog niet bekend tijdens welke races

Domenicali vertelt verder: “Wat ik kan zeggen is dat we met het ‘sprintformat’ niet overal heen gaan, want dat willen we echt alleen met een derde van de races doen.” Welke races er nu in de startblokken staan om een sprintkwalificatie te mogen organiseren voor volgend jaar is nog niet bekend. Wel dat een derde van alle raceweekenden eraan moet geloven. Jonger publiek

De sprintkwalificatie is bedacht om een jonger publiek aan te trekken. Dit publiek houdt het vaak niet vol op de zondag waar een raceafstand van ongeveer driehonderd kilometer wordt gereden. De sprintrace is dan ook ongeveer honderd kilometer qua afstand en de winnaar mag op zondag vanaf poleposistion starten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Domenicali over kalender 2022: “Een derde van de races zal een sprintkwalificatie hebben”