Het laatste formule 1 nieuws

Domenicali over nieuw systeem: 'We denken erover na'

Domenicali over nieuw systeem: ‘We denken erover na’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1 -seizoen is pas vijf races onderweg, maar is voor het eerst sinds jaren niet meer zo spannend geweest. Waar het wereldkampioenschap jaarlijks naar Lewis Hamilton ging, mengt Max Verstappen zich dit seizoen in de strijd. Stefano Domenicali hoopt dat de fans binnen twee maanden weer volledig aanwezig mogen zijn.

Sinds het begin van de coroncrisis moeten de coureurs het gedurende de Grands Prix doen met minder of vaak helemaal geen publiek. Aangezien de vaccinatiecampagnes in en buiten Europa veelal goed lopen, lijkt er steeds meer mogelijk voor de fans. “En als het bevestigd wordt, moeten we 100 procent hebben op Silverstone ”, stelt de baas van de Formule 1 in gesprek met La Gazetta Dello Sport .

In Engeland maken de coureurs zich op voor de eerste sprintkwalificatie in de Formule 1. Het idee moet de sport meer spanning geven en daardoor het kijkende publiek tegemoet komen. Domenicali sluit niet uit dat er een speciaal bonuspuntensysteem komt als de sprintraces een succes blijken te zijn. “We denken erover na. En als het een succes wordt, zou het een permanente modus kunnen worden bij de meest historische en iconische Grands Prix.” Datum van GP Silverstone

De GP in Silverstone staat half juli op het programma en is de tiende race van het Formule 1-seizoen. Voorlopig bezet Max Verstappen de koppositie in het wereldkampioenschap, gevolgd door Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Domenicali over nieuw systeem: ‘We denken erover na’