Het laatste formule 1 nieuws

Domenicali over sprintraces: 'Werden direct meer tickets verkocht'

Domenicali over sprintraces: ‘Werden direct meer tickets verkocht’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sprintraces Stefano Domenicali heeft onthuld hoe een raceweekend met een sprintrace er precies uit zal komen te zien. De topman van de Formule 1 kijkt enorm uit naar dit nieuwe format en denkt dat het veel voordelen kan bieden.

De afgelopen jaren is de kritiek op de Formule 1 steeds meer toegenomen. Veel fans zijn namelijk van mening dat de Formule 1 over het algemeen te saai en voorspelbaar aan het worden is. Momenteel zijn er eigenlijk maar twee teams die écht kans maken op een plek op het podium. Er moeten hele gekke dingen gebeuren, als een coureur van het middenveld een race wil kunnen winnen. Liberty Media neemt die kritiek zeer serieus en wil er dan ook alles aan doen om de sport weer wat interessanter te maken voor de fans.

Artikel gaat verder onder video

Inmiddels is er definitief besloten dat er dit seizoen drie sprintraces gehouden zullen gaan worden en daar heeft de Formule 1 mooie reacties op gekregen. “Toen we aankondigden dat we een sprintkwalificatie wilden doen, verkochten de organisatoren die in aanmerking kwamen voor deze test direct meer tickets”, zo onthult Domenicali bij Auto, Motor und Sport. “De tv-stations waren ook enorm enthousiast, want dit format biedt veel voordelen. Des te minder tijd er is voor vrije trainingen, des te meer actie er op de baan zal zijn. Dan zal niemand op betere omstandigheden gaan wachten, zoals Bahrein al aangetoond heeft.” Format raceweekend

Tot op heden was het nog niet bekend hoe een dergelijk raceweekend er precies uit zal komen te zien, maar Domenicali heeft hier inmiddels wat meer duidelijkheid over gegeven. “Met een vrije training en kwalificatie kan de organisator een betere vrijdag verkopen. Met de tweede vrije training – als voorbereiding op de race – en de sprintkwalificatie in de middag, heb je een betere zaterdag. Dit is een nieuw platform voor verhalen en sponsoren. Des te onvoorspelbaarder alles wordt, des te interessanter de actie.”

“Als we het niet zouden proberen, dan weten we niet of het een aanwinst is of niet. Hoe vaak hebben we het kwalificatieformat in het verleden niet gewijzigd? Het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Domenicali over sprintraces: ‘Werden direct meer tickets verkocht’