Het laatste formule 1 nieuws

Domenicali: "Spannende races belangrijker dan nog meer races in een seizoen"

Domenicali: “Spannende races belangrijker dan nog meer races in een seizoen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Pirelli In de afgelopen jaren heeft Formule 1 tevergeefs geprobeerd om nog een extra Grand Prix in de Verenigde Staten te kunnen houden, naast die in Austin. Maar F1-baas Stefano Domenicali zegt dat er weer gesprekken zijn gevoerd met de organisatoren in Miami. De sport wil nog altijd “meer aanwezigheid in de VS” en beoogt een tweede race en dan het liefst in Miami, Florida.

“Er zijn ook andere landen die interesse hebben getoond, denk aan Noord- en Zuid-Afrika. Ik denk dat het belangrijk is voor de sport om in termen van nieuwe- en oude locaties met het oogpunt op het erfgoed van de Formule 1”, voegt de nieuwe CEO van F1 eraan toe.

“We moeten ook zeker niet vergeten dat we een aantal Europese races hebben verloren, die nu interesse tonen om opnieuw in overweging te worden genomen”, aldus de Italiaan, die toegeeft dat hij momenteel zijn handen vol heeft aan het vraagstuk welke veranderingen er nodig zijn voor de toekomst van de sport.

Zo wordt er morgen (donderdag) een knoop doorgehakt over de mogelijke sprintraces, die voor drie races in het komende seizoen gepland staan. Naar verluidt in Canada, Italië en Brazilië.

Ook of er in de toekomst 23 of meer races op de kalender staan is nog niet helemaal helder. “We weten namelijk dat we met 23 races bijna aan het maximaal haalbare zitten”, zegt Domenicali. “Als je een goed product levert, zou je je kunnen afvragen of het een meerwaarde heeft om nog meer races per seizoen toe te voegen aan de kalender.”

In de afgelopen jaren is er in de paddock meermaals gesproken over een maximaal aantal races van 25. Of het ooit zover gaat komen is voorlopig niet te voorzien. De Italiaanse Formule 1-baas vindt spannende races belangrijker dan een groter aantal races met te weinig entertainment.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Domenicali: “Spannende races belangrijker dan nog meer races in een seizoen”