Het laatste formule 1 nieuws

Domenicali trekt lessen na Zandvoort: "Coureurs zijn onze ziel"

Domenicali trekt lessen na Zandvoort: “Coureurs zijn onze ziel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afgelopen weekend kleurden de tribunes Oranje in Zandvoort. Er kan wel geconcludeerd worden dat dit kwam door maar één man: Max Verstappen . Niet alleen de Nederlander brengt veel mensen op de been op Silverstone zat het bijvoorbeeld vol met fans van Lewis Hamilton .

Formule 1-CEO Stefano Domenicali ziet hoe belangrijk sommige coureurs zijn voor de sport. In gesprek met Autosport kijkt de Italiaan hier naar: “Natuurlijk kan je zeggen dat de impact van Max hier is. Coureurs zijn onze ziel, de persoonlijkheid van de coureurs creëert wat hier is.”

De hoop is dat er bij meerdere wedstrijden Zandvoort-achtige taferelen zich zullen voor doen. De race werd gezien als een voorbeeld van hoe de fans bij de sport worden betrokken. Ook Domenicali weet dit en zal er dan ook lessen uittrekken: “We moeten ons natuurlijk blijven focussen om er voor te zorgen dat we doorgaan in deze richting. De belangrijkste les is dat als we meer betrokkenheid hebben van ons publiek dat het evenement dan veel beter is.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Domenicali trekt lessen na Zandvoort: “Coureurs zijn onze ziel”