Het laatste formule 1 nieuws

Domenicali: "Waarschijnlijk tot aan de zomer geen toeschouwers"

Domenicali: “Waarschijnlijk tot aan de zomer geen toeschouwers”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Racing Point | Tribune op Circuit Mugello (2020) De corona-perikelen zijn nog altijd een belangrijk onderwerp in de wereld. Ook de Formule 1 ontkomt niet aan de steeds maar terugkerenden vragen: ‘Zitten er straks fans op de tribunes en kunnen er wel 23 races gehouden worden?’ – Ondanks dat er in 2021 17 races gereden konden worden, werd het seizoen sterk beïnvloed door de pandemie. Desondanks streeft de nieuwe Domenicali er naar om alle geplande 23 races uit te voeren.

Volgens Toto Wolff moeten het coronavaccin daarbij een positieve rol gaan spelen. “Voorlopig is het een onvoorspelbare situatie, maar ik denk dat dankzij het vaccin de situatie in de meeste Europese landen zal verbeteren”, zei de Oostenrijkse Mercedes -teambaas tegen SpeedWeek . “Daarom denk ik dat het de komende twee of drie maanden sterk zal verbeteren.”

Over het aantal van 23 Grands Prix is Wolff minder optimistisch. Zo is nog altijd het derde slot op de F1-kalender officieel leeg. Vermoedens doen geloven dat die plek voorbestemd is aan de Grand Prix van Portugal, maar dat land staat er momenteel, vanwege de situatie rond het coronavirus, niet goed voor. “Het is nog helemaal niet zeker dat op de geplande circuits hun races kunnen laten plaatsvinden. Bijvoorbeeld Portugal en Brazilië staan op de rode lijst”, zei Wolff. “Maar ik verwacht dat de situatie beter wordt naarmate het seizoen loopt.” Geen F1-fans tot aan de zomer

Stefano Domenicali liet tegenover het Italiaanse Corriere della Sera weten: “Ondanks de pandemie is het ons doel om alle 23 geplande races te houden. Maar ik denk dat we tot de zomer geen toeschouwers op de tribunes zullen zien.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Domenicali: “Waarschijnlijk tot aan de zomer geen toeschouwers”