Het laatste formule 1 nieuws

Domenicali wil af van complexe motoren: 'Reglement ziet eruit als een bijbel'

Domenicali wil af van complexe motoren: ‘Reglement ziet eruit als een bijbel’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het einde van het seizoen 2020 betekend ook het einde van het tijdperk met Chase Carey als baas van de Formule 1 . De Amerikaan heeft zeker dit laatste jaar geweldig werk geleverd om nog een volledig seizoen op poten te zetten, maar nu is het de beurt aan Stefano Domenicali om met de sport de juiste weg in te slaan.

In tegenstelling tot Carey, is Domenicali een man die in de Formule 1 is grootgebracht. Hij werd meteen na zijn studie bij Ferrari aangenomen en schopte het daar in 20 jaar uiteindelijk tot teambaas. Zijn toekomstvisie voor de Formule 1 is een combinatie van die liefde voor de sport en de veranderingen die Liberty Media in gang heeft gezet.

Om de sport weer aantrekkelijk te maken, niet alleen voor de fans, maar ook nieuwe fabrikanten, wil Domenicali af van de huidige hybride-motoren. “We willen de fouten die in het verleden zijn gemaakt vermijden. En we moeten de regels vereenvoudigen.”

“Als je kijkt naar de technische of sportieve regels, ziet het eruit als een bijbel. De regels moeten worden vereenvoudigd, maar tegelijkertijd moeten we de interpretatiemogelijkheden zo klein mogelijk houden en grijze gebieden vermijden” , vertelt de Italiaan tegen La Gazzetta dello Sport . MotoGP en Zandvoort als voorbeeld

Naast goedkopere en eenvoudigere motoren, wil hij dat de coureur meer centraal staat en het verschil kan maken. Hij beschouwt de huidige MotoGP als een uitstekend voorbeeld, maar er wordt ook naar de GP op Zandvoort gekeken voor inspiratie. “Een Grand Prix moet een mix zijn van sport, entertainment en muziek, zoals een concert, een unieke ervaring” , zo stelt Domenicali.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Domenicali wil af van complexe motoren: ‘Reglement ziet eruit als een bijbel’