Het laatste formule 1 nieuws

Dominante Verstappen zet met historische hattrick grote stap in WK

Dominante Verstappen zet met historische hattrick grote stap in WK

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

SamenvattingOp fenomenale wijze voltooide Max Verstappen zijn bijzondere hattrick. Na Frankrijk en Stiermarken stampte hij ook onbedreigd naar winst in de GP van Oostenrijk, waar hij in het WK een gigantische klap uitdeelde aan Lewis Hamilton, die slechts vierde werd.

Door Arjan Schouten

Wat een overmacht. Wat een dominantie. Mocht er nog iemand twijfelen aan de titelkansen van Max Verstappen dan heeft de Limburger veel van die onduidelijkheid wel weggenomen met zijn machtsvertoon in de GP van Oostenrijk. De Nederlander bleek zo extreem veel sneller dan de concurrentie dat hij met nog tien rondjes te gaan aan de leiding zelfs de luxe had om vers rubber op te halen, en te jagen op dat ene extra WK-puntje. Een gewaagde missie die nog slaagde ook. ,,De auto was nóg beter dan vorige week. De auto was onwerkelijk sterk’‘, jubelde Verstappen.

‘Al dat oranje motiveert natuurlijk enorm’
,,Ongelooflijk. De auto was onwerkelijk goed. Elke band eronder was genieten. Ik heb mezelf echt verbaasd , had niet gedacht dat het zo zou lopen”, aldus Verstappen na zijn imponerende zege.

Die gedurfde pitstop moet als een stomp in de maag hebben gevoeld bij Mercedes. De recordkampioen was geen moment in staat om Verstappen uit te dagen. Nee, ze waren daar vooral druk met McLaren-jonkie Lando Norris. Het was de Brit die Hamilton liefst twintig seconden op wist te houden, gestart van front row naast Verstappen. Max Verstappen is momenteel de grote man in de Formule 1. Hij viert in Oostenrijk zijn derde opeenvolgende zege. © AFP © REUTERS ,,Wat een geweldige coureur is die Lando’’, riep Hamilton, toen hij ‘m eindelijk voorbij was. Niet wetende dat hij de Brit – die nota bene ook nog een straf van vijf tellen op moest halen in de pitstraat na een potje knokken met Sergio Pérez – later in de race na eerst al teamgenoot Valtteri Bottas ook nog langs moest laten, vanwege wat schade aan zijn auto. Zo kwam Hamilton niet eens op het podium, met P4. Een dure misser in het wereldkampioenschap, waar Verstappen nu fier leidt met 182-150. ,,Ongelofelijk. De auto was […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dominante Verstappen zet met historische hattrick grote stap in WK