Het laatste formule 1 nieuws

Dominantie Max Verstappen verbaasd ex-teambaas niet: "Max is de beste coureur op de grid"

Dominantie Max Verstappen verbaasd ex-teambaas niet: “Max is de beste coureur op de grid”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De F1-carrière van Max Verstappen begon in 2015 bij het team van Toro Rosso, het huidige AlphaTauri. Inmiddels zit Verstappen al weer in zijn zevende seizoen en heeft hij eindelijk een auto waarmee hij voor de wereldtitel kan gaan. De Limburger domineert, won vijf van de tot nu toe negen races en is al flink in het hoofd van concurrent Lewis Hamilton gaan zitten. Oud-teambaas Franz Tost is er zeker niet door verrast. “Max heeft veel geleerd de afgelopen jaren en heeft nu het niveau dat kampioen waardig is”, aldus Tost in een interview met de NOS. “Vorig seizoen was cruciaal. Ik heb hem toen nog een stuk volwassener zien worden als racer. Hij doorziet en overziet alles nog beter dan voorheen, is mentaal sterker en speelt het spel psychologisch beter.”

“Max weet nu wanneer hij agressief moet rijden en wanneer niet. Hij begrijpt inmiddels dat de zwart-wit-geblokte vlag halen soms belangrijker is dan winnen. Natuurlijk zal hij nooit dolblij als tweede of derde over de streep komen, maar als een ander echt sneller is moet je je neerleggen bij een podiumplek. Anders verspil je energie. Dat heeft hij geleerd en dat is belangrijk als je kampioen wilt worden. Ik vind dat Max inmiddels de beste coureur is. Hij is ze allemaal voorbij.”

Waar Verstappen in het begin van het seizoen veel te duchten had van Hamilton, wint hij de meest recente races met overmacht. “Het verschil met voorgaande jaren is ervaring”, zo legt Tost het uit. “Max heeft zes Formule 1-seizoenen achter de rug. Dat telt zwaar. Ik zeg altijd dat coureurs drie jaar nodig hebben om een F1-auto helemaal te doorgronden. Je moet eerst alles begrijpen voor je echt aan jezelf kunt gaan werken om een nog betere coureur te worden. Vanaf het vierde seizoen kun je je focussen op de techniek, de aerodynamica en de afstelling van de auto. Wat gebeurt er tijdens de races, wat zijn de zwakke plekken van de concurrentie? Max heeft die kennis nu op zak en dat is goud waard.”

Max Verstappen heeft na de tweede race in Oostenrijk een voorsprong van 32 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dominantie Max Verstappen verbaasd ex-teambaas niet: “Max is de beste coureur op de grid”