Het laatste formule 1 nieuws

Domper voor Red Bull en Max Verstappen: Honda stapt na 2021 uit de Formule 1

Domper voor Red Bull en Max Verstappen: Honda stapt na 2021 uit de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen tijdens de Grand Prix van China in 2019. Red Bull Racing moet op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Honda trekt zich na 2021 terug uit de Formule 1.

De beslissing is een tegenvaller voor Max Verstappen, die tot nu toe vier races won met een Honda-motor achterin.

Grote vraag is wat Red Bull nu doet. Mercedes en Ferrari willen waarschijnlijk geen motoren leveren aan een grote concurrent, terwijl de banden met Renault zwak zijn na de breuk in 2018.

Het Formule 1-team van Red Bull moet weer op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Honda vertrekt eind volgend jaar uit de Formule 1.

De Japanners leveren sinds vorig jaar de motoren aan de renstal van Max Verstappen.

Met een Honda-motor achterin zijn bolide won Verstappen vooralsnog vier races. Pierre Gasly bezorgde Honda onlangs nog een overwinning. De Franse coureur van AlphaTauri, dat ook gebruikmaakt van de Japanse motoren, won de Grote Prijs van Italië op Imola. Honda en McLaren was geen gelukkig huwelijk

Honda keerde in 2015 terug in de Formule 1, nadat het in 2008 de sport verliet vanwege de economische crisis. De samenwerking met McLaren was echter geen gelukkige.

Het lukte de Japanners niet een betrouwbare en snelle krachtbron te leveren aan het team, dat jarenlang een dominante factor was in de koningsklasse.

Met de motor van Honda was McLaren, met topcoureur Fernando Alonso op een van de stoeltjes, een team dat in de achterhoede streed en vaak uitviel. Honda en Red Bull winnen 4 races In 2018 stapte McLaren over naar Renault en ging Honda in zee met Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull Racing dat nu AlphaTauri heet.Een jaar later maakte ook Red Bull zelf de overstap naar de Japanse krachtbron. Daarbij werd Renault aan de kant geschoven.De Oostenrijkse renstal twijfelde lang over de keuze voor de motor. De krachtbronnen van Renault bleken niet zo betrouwbaar en konden zich qua snelheid ook niet meten met de motoren van Mercedes en Ferrari.De Honda-motoren bleken een stuk betrouwbaarder en werden elk jaar een stukje beter, met drie overwinningen als resultaat. Honda zet alles op elektrisch Maar ook met Honda als partner slaagt […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Domper voor Red Bull en Max Verstappen: Honda stapt na 2021 uit de Formule 1