Het laatste formule 1 nieuws

Donkervoort D8 GTO-JD70 R // Krachtiger. Sneller. Veiliger.

Donkervoort D8 GTO-JD70 R // Krachtiger. Sneller. Veiliger.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De nieuwe Donkervoort D8 GTO-JD70 R is klaar voor de start; een speciaal voor het circuit gebouwde Donkervoort die hypercar-prestaties biedt voor de prijs van een supercar. Vergeleken met de JD70, waarop hij gebaseerd is, is hij krachtiger, sneller en veiliger.

De D8 GTO JD70 is het kloppend hart van Donkervoort Automobielen, maar de JD70 R is de ziel — hardcore en compromisloos. Hier wordt het JD70-concept naar een prestatiegebied gebracht dat alleen op het circuit bereikt kan worden. De JD70 werd eerder dit jaar gelanceerd ter ere van de zeventigste verjaardag van Joop Donkervoort, de oprichter van het merk. De JD70 R werd ontwikkeld met een ander doel: andere sportwagens en hun eigenaren in verlegenheid brengen — en tegelijkertijd de coureur in de JD70 R het gevoel geven dat hij een superster is. Dat doet hij door de snelste, meest aanvallende en minst gecompromitteerde Donkervoort ooit te zijn; hij is in staat om baanrecords te breken en races te winnen, maar wel met een fractie van het brandstof-, remmen- en bandenbudget van traditionele sportwagens.

“De wijzigingen die we hebben aangebracht, komen allemaal uit de ontwikkelingsfase van de JD70,” vertelt Denis Donkervoort, managing director van Donkervoort Automobielen.

“Omdat de JD70 R veel sneller is op het circuit, hebben we ons ook erg gefocust op crashveiligheid. Hij heeft bijvoorbeeld een race-ABS, een complete brandblusinstallatie, racestoelen met zespuntsgordels en betere brandbescherming voor de benzinetanks. Voor iedere seconde die van je rondetijd af gaat, hebben we de veiligheid exponentieel vergroot.” De JD70 R is ontwikkeld om urenlang tot het uiterste te gaan, om vervolgens bij te tanken en weer de baan op te gaan voor nog meer plezier.

De auto is echter ook ontworpen om rijders te helpen hun volledige potentieel te benutten. Daarom kunnen gegevens van de auto in realtime naar de pitbox te sturen, waar het support team van Donkervoort vervolgens kan helpen met het afstellen van de auto voor ieder circuit én met tips voor de rijder.
Donkervoort heeft iedere bout en moer van de JD70 R opnieuw bekeken en heroverwogen toen de auto werd ontwikkeld, tegelijkertijd met de straatversie, de JD70. Hoewel […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Donkervoort D8 GTO-JD70 R // Krachtiger. Sneller. Veiliger.