Het laatste formule 1 nieuws

Doornbos: 'Max begint niet meteen over Mercedes, maar kijkt naar zichzelf'

Doornbos: ‘Max begint niet meteen over Mercedes, maar kijkt naar zichzelf’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes had een goed resultaat nodig. Na langer droog te hebben gestaan dan ze gewend zijn, vierden ze de eerste plaats van Lewis Hamilton als een zuurverdiende overwinning. Volgens Robert Doornbos laat deze sessie maar weer eens zien dat de Formule 1 een echte teamsport is.

“Ze hebben heel veel klappen geïncasseerd” , zegt Doornbos bij Ziggo Sport . De oud Formule 1-coureur denkt dat het belangrijk was om “Even terug te slaan, op wat voor manier dan ook. En je ziet ook hoe Max dat accepteert: hij begint niet meteen over Mercedes, maar zegt dat ze naar zichzelf moeten kijken en wat ze moeten verbeteren.” Teamwerk bij Mercedes

De Formule 1-analist is echter ook van mening dat dit resultaat nog niet alles zegt over de rest van het weekend en waar Red Bull staat. “Ik denk dat het wel goedkomt. Het is niet het einde van de wereld als je dit op een paar honderdsten verliest” , legt hij uit.

“Lewis heeft het ook gewoon heel goed gedaan door iedere sessie steeds iets te verbeteren, en een teammaat te hebben a la Bottas, die zegt: ‘Ik ga als eerste naar buiten om de lucht voor je vrij te maken’. Daarin zie je dat Formule 1 een teamsport is, en dat is maximaal uitgevoerd door Mercedes” , zo concludeert Doornbos.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Doornbos: ‘Max begint niet meteen over Mercedes, maar kijkt naar zichzelf’