Het laatste formule 1 nieuws

Doornbos over furieuze Verstappen: "Het is een gevaarlijk circuit"

Doornbos over furieuze Verstappen: “Het is een gevaarlijk circuit”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het verkeer op Monza was vandaag weer een groot probleem. Meerdere coureurs klaagden over de boardradio dat andere coureurs in de weg zaten van hun snelle ronde.

Tijdens de uitzending van Formule 1 Café hebben de mannen het over het moment van Max Verstappen. De Nederlander was furieus over de boardradio toen meerdere coureurs hem ophielden in zijn snelle ronde. Het was een gevaarlijke situatie.

“Het is een gevaarlijk circuit. Het is 5.7 kilometer, waarvan gewoon zeventig procent vol gas. Max kwam aan met driehonderd bij die tweede chicane. Ocon, Alonso, die reden daar misschien wel tachtig” , zegt Doornbos. De coureurs moeten vertrouwen op hun team

Volgens Tom Coronel zal dit probleem altijd blijven op Monza. “Je blijft dat altijd houden. Iedereen wil de ideale slipstream hebben, dus ze zijn gewoon aan het wachten. Ze wachten gewoon tot de eerste gaat en dan pas gaan ze zelf.”

Esteban Ocon en Fernando Alonso reden op de racelijn van Verstappen, wat gewoon niet kan volgens Doornbos. “Dat is natuurlijk op de racelijn zitten. Als je zo’n rustige outlap hebt moet je aan de binnenkant rijden.” Tim Coronel gaat er tegenin: “Ze wisten gewoon niet dat hij kwam, anders ga je toch opzij.” De coureurs moeten eigenlijk vertrouwen op hun teams om te laten weten waar de coureurs liggen op de baan, omdat ze dit niet zelf in de spiegels kunnen zien.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Doornbos over furieuze Verstappen: “Het is een gevaarlijk circuit”