Het laatste formule 1 nieuws

Doornbos: Red Bull aan zet, maar titelstrijd blijft hele jaar spannend

Doornbos: Red Bull aan zet, maar titelstrijd blijft hele jaar spannend

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Robert Doornbos verwacht niet dat kloof tussen Mercedes en Red Bull Racing op enig moment in het Formule 1-seizoen 2021 te groot wordt. De voormalig F1-coureur rekent op een titelstrijd ‘down to the wire’ tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Doornbos gaat verder in op een ‘verborgen’ aspect van die titelstrijd en duidt het shoppen van Red Bull Powertrains bij Mercedes.

Na vier races in het Formule 1-seizoen 2021 geeft Max Verstappen veertien punten toe op Lewis Hamilton. De Nederlander kan zich voor het eerst serieus in een titelstrijd mengen, al heeft Jos Verstappen niet voor niets laten weten dat Red Bull nog werk aan de winkel heeft. Het energiedrankenmerk beschikte in Bahrein over de snelste auto, maar bleek in Barcelona – in ieder geval op zondag – voorbijgestreefd door Mercedes. “Laat ik vooropstellen dat een team als Mercedes niet zomaar met een achterstand begint, zeker niet bewust. Dat was dit jaar wel het geval en daardoor waren we allemaal enthousiast in Bahrein. Ik ook, maar meer in de zin van ‘we krijgen een echt titelgevecht’. Ik heb namelijk geen moment gedacht dat Mercedes het gat niet zou kunnen dichten”, begint Doornbos het gesprek met Motorsport.com Nederland .

“Juist dat blijkt nu wel. Bij Mercedes hebben ze net iets sneller doorontwikkeld dan Red Bull, hierdoor ligt het balletje nu weer in het kamp van Red Bull.” De mannen van Christian Horner en Helmut Marko zijn aan zet, al maakt Doornbos zich nog geen zorgen over een structurele achterstand. “Al met al denk ik dat Red Bull gewoon tevreden mag zijn over de seizoensstart, dit is by far het beste begin van Max – laten we de positieve dingen niet vergeten. Het nadeel is alleen dat Mercedes ook de beste seizoensstart heeft beleefd met Lewis Hamilton. Maar goed, ik verwacht nog steeds dat we het hele seizoen een spannend gevecht te zien krijgen. Het ene circuit zal in het voordeel zijn van Mercedes en het andere in het voordeel van Red Bull. Nu gaan we naar Monaco en dan denk je ‘ach, Mercedes was al zo snel in Barcelona’. Maar Red Bull […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Doornbos: Red Bull aan zet, maar titelstrijd blijft hele jaar spannend