Het laatste formule 1 nieuws

Doornbos vindt eenjarige deal Hamilton-Mercedes ‘opmerkelijk’

Doornbos vindt eenjarige deal Hamilton-Mercedes ‘opmerkelijk’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Terwijl Doornbos zich een dagje mocht uitleven op een besneeuwd Circuit Zandvoort, was daar eindelijk de bevestiging dat Hamilton ook in 2021 voor Mercedes in de Formule 1 rijdt . De oud-coureur van Red Bull en Minardi spreekt van een uitzonderlijke situatie. “Het is heel bijzonder dat het zo lang heeft geduurd”, laat Doornbos aan Motorsport.com weten. “Maar dat het goed moest komen, kon je wel op je vingers natellen, want Mercedes was natuurlijk al een heel eind op weg met het bouwen van de auto voor dit jaar.”

Nu nog George Russell naar Mercedes halen, was volgens Doornbos geen optie geweest. “Je zag toen Russell instapte in Sakhir, dat de auto niet optimaal was voor zijn langere lichaam”, legt Doornbos uit. “Je zit dan dus met een te krappe monocoque en dat is niet zomaar te verhelpen.” Hamilton en zijn teamgenoot Valtteri Bottas hebben ongeveer dezelfde lengte, maar Russell is zo’n 10 centimeter langer dan de zevenvoudig wereldkampioen. Het Mercedes-talent moest daarom bij zijn invalbeurt in Bahrein schoenen dragen die een maat kleiner waren – maar nog altijd een maat groter dan die van Hamilton – omdat het anders te krap zou worden in de auto. Maar een heel seizoen met te kleine schoenen rijden is geen doen, weet Doornbos. “Met een ander paar schoenen of een andere set pedalen heb je dit niet opgelost”, zegt hij. “In mijn tijd bij Red Bull was dit ook een dingetje. Toen Mark Webber [destijds de langste coureur op de grid] bij het team kwam, moest het chassis worden aangepast op zijn lengte.” Russell halen was op een zeker moment dus een gepasseerd station voor Mercedes. Niettemin duurde het nog lang voordat de zaak beklonken was. “We zitten vier weken voor het testen. Het was echt twee voor twaalf”, aldus Doornbos.

Dat de onderhandelingen over het nieuwe contract zo lang hebben geduurd, had volgens Doornbos meerdere redenen. Op de eerste plaats een heel praktische: het team was eind vorig jaar ook erg druk met de komst van INEOS als nieuwe aandeelhouder . Het Britse chemieconcern is in december voor een derde eigenaar geworden […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Doornbos vindt eenjarige deal Hamilton-Mercedes ‘opmerkelijk’