Het laatste formule 1 nieuws

Doornbos: ‘Zie niet waarom Verstappen extreem meer risico zou nemen in duel met Hamilton’

Doornbos: ‘Zie niet waarom Verstappen extreem meer risico zou nemen in duel met Hamilton’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nog twee spannende races te gaan en dan zit het seizoen 2021 erop én kennen we de nieuwe wereldkampioen, al kan dat dit weekend in Saoedi-Arabië ook al gebeuren. Mochten Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar in Jeddah opnieuw tegenkomen op de baan, dan verwacht Formule 1-analist Robert Doornbos dat Verstappen vooral berekenend gaat rijden: “Ik zie niet in waarom hij extreem meer risico zou nemen.”

De coureurs hebben net de eerste twee vrije trainingen op het lange en snelle stratencircuit van Jeddah erop zitten. Het circuit heeft een hogere gemiddelde topsnelheid dan Spa-Francorchamps en Silverstone en, volgens de simulaties, iets minder dan op Monza. “Ik vind het heel gek dat het legendarische Monza, de ‘ temple of speed ‘, misschien wel haar bijnaam kwijtraakt”, zegt Doornbos in gesprek met FORMULE 1. “Het is nog nooit eerder vertoond dat een stratencircuit zulke hoge gemiddelde snelheden heeft.”

Omdat een ronde bijna tachtig procent vol gas is en de gemiddelde snelheid zo hoog ligt, verwacht Doornbos dat het geen makkelijk weekend gaat worden voor Red Bull. “Dat is helemaal drama voor Red Bull en Honda, zou je zeggen, omdat Mercedes zo’n kanon van een motor in de auto van Hamilton heeft liggen. Maar: het kan zomaar ook weer anders zijn”, zet hij het in een ander perspectief. “Dat ze minder downforce zetten bij Red Bull en dat ze het gat dan kunnen managen, maar het is niet in hun voordeel, denk ik.”

Lees ook: Doornbos net als Mol en Plooij niet mee naar Viaplay Foto: Motorsport Images Niet alleen de snelheid op het Jeddah Corniche Circuit eist de aandacht op, ook de muren die zo dicht langs de baan op de coureurs te wachten staan als zij een millimeter te veel insturen. “Dan heb je Monaco, waar Red Bull het natuurlijk altijd goed gedaan heeft, maar daar rijd je twee stukken 280 km/u, met de muren zo dichtbij…”, vergelijkt Doornbos. “Het voelt echt alsof je met een helikopter door je woonkamer vliegt. Je kan het met niks anders vergelijken. De snelheid wordt zo vergroot. Het is ook mentaal zwaarder voor je: één […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Doornbos: ‘Zie niet waarom Verstappen extreem meer risico zou nemen in duel met Hamilton’