Het laatste formule 1 nieuws

Double duty weekend voor Tom Coronel

Double duty weekend voor Tom Coronel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geschreven door Redactie. NÜRBURGRING/ZANDVOORT (5 september 2021) – Het was “double duty” dit weekeinde voor Tom Coronel met enerzijds het vijfde evenement van de TCR Europe Series op de Nürburgring, waaraan hij deelnam met de Audi RS 3 LMS in DHL-kleuren van het Belgische team Comtoyou Racing en anderzijds natuurlijk de Formule 1-Grand Prix op CM.com Circuit Zandvoort, waar hij ook vele activiteiten had.

“Ik heb heel wat kilometers gemaakt, allemaal zelf gereden”, zei Coronel, die de zaterdagsrace op de Nürburgring als vijfde en beste Audi-rijder afsloot. “Dat waren waardevolle punten, maar natuurlijk wilde ik ook de Formule 1 op Zandvoort niet missen, zeker als Max hem gaat winnen!”

Voor Tom Coronel betekende het feit dat het raceweekeinde op de Nürburgring samenviel met de Formule 1-Grand Prix op Zandvoort dat hij een aantal malen tussen Duitsland en Nederland moest pendelen. “Donderdag al het Formule 1 Café en op vrijdag ook, maar op vrijdag ook al de vrije trainingen op de Nürburgring”, vertelde hij.

“Op vrijdag al om vijf uur in de ochtend vertrokken naar de Nürburgring. De vrije trainingen gingen goed, we eindigden als vierde en vijfde.”

Vervolgens reed hij weer terug naar Nederland voor het Formule 1 Café in Huis ter Duin en toen weer naar de Nürburgring. Zaterdagochtend de kwalificatie met de tweede tijd in Q1 en de zesde tijd in Q2. Daarmee startte hij als zesde en snelste Audi-rijder.

Tom Coronel:”Ik had gedacht dat we misschien nog iets verder naar voren hadden kunnen staan, maar het bleek dat de Audi’s hier een klein beetje snelheid misten.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Double duty weekend voor Tom Coronel