Het laatste formule 1 nieuws

Drie Nederlanders in top 10 Porsche Mobil 1 Supercup op Spa-Francorchamp

Drie Nederlanders in top 10 Porsche Mobil 1 Supercup op Spa-Francorchamp

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het spreekwoordelijke “Spa-water” viel in ruime hoeveelheden op het Circuit de Spa-Francorchamps, wat de 300 e race in de historie van de Porsche Mobil 1 Supercup voor de deelnemers bijzonder lastig maakte. Dat gold in het bijzonder voor GP Elite-rijder Larry ten Voorde, de leider in de tussenstand van het kampioenschap, die kort na de start in de rondte ging, maar wel de controle over zijn auto wist te behouden en uiteindelijk nog als achtste over de eindstreep kwam. Daarmee blijft de Twentse rijder aan de leiding in het klassement. De best geklasseerde Nederlander in de jubileumrace was Max van Splunteren, die de vijfde plaats in de uitslag bezette. Loek Hartog, die in België voor het team Parker Revs Motorsport als gastrijder in actie kwam, bezette de tiende plaats in de uitslag, waarmee er in totaal dus drie Nederlanders in de top tien eindigden.

De vrije training werd op vrijdag aan het einde van de middag verreden, maar de wedstrijdleiding kwam pas op zaterdagochtend om 11.30 uur met de definitieve uitslag, nadat alle beelden waren geanalyseerd. Bij maar liefst 20 van de 32 rijders werd de snelste rondetijd geschrapt als gevolg van het overschrijden van de ‘track limits’, de afgrenzingen van de baan. Zo sloot Morris Schuring de sessie uiteindelijk bovenaan in de officiële rangschikking af met een tijd van 2:22,066 minuten, terwijl Loek Hartog als derde geklasseerd werd. Max van Splunteren en Daan van Kuijk grepen als elfde en twaalfde net buiten de top tien, daarachter volgden Jesse van Kuijk als 17 e , Larry ten Voorde als 22 e en Lucas Groeneveld als 30 e .

Net voor het begin van de kwalificatie kwam er een forse regenbui naar beneden, waardoor de coureurs op een volledig natte baan hun tijden moesten zetten. Larry ten Voorde was het snelste met een tijd van 2:38,665 minuten en behaalde daarmee de pole-position. Halverwege de training begon het opnieuw te regenen, waardoor niemand meer een snellere tijd op de klokken kon zetten. Max van Splunteren behaalde de vijfde startplaats, terwijl ook Morris Schuring zich als zesde op de derde rij wist te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Drie Nederlanders in top 10 Porsche Mobil 1 Supercup op Spa-Francorchamp