Het laatste formule 1 nieuws

Drive to Survive-producer was bij Red Bull in Bahrein: 'Ze nuanceren eigen kansen'

Drive to Survive-producer was bij Red Bull in Bahrein: ‘Ze nuanceren eigen kansen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Netflix-serie Drive To Survive heeft de afgelopen jaren voor een hele nieuwe doelgroep gezorgd binnen de Formule 1 . Na het succesvolle derde seizoen groeit de aandacht voor de sport enorm en een vierde seizoen is al in de maak. Meesterbrein achter het hele project, James Gay-Rees legt uit dat het derde seizoen niet alleen maar planning is geweest.

“ Het gaat ook om geluk met het maken van de serie. We waren in 2019 met Mercedes in Hockenheim en ze hadden hun slechtste weekend in vijf jaar. Je weet nooit of je geluk gaat hebben met het maken ”, legt de producer van de succesvolle serie uit in de podcast ‘ In the Fast Lane ‘. Beter seizoen dan 2020?

“In Bahrein ging het heel erg goed. We zijn meegegaan met Red Bull en McLaren en beide hebben ze een sterk weekend gehad”. In aanloop naar het aanstaande seizoen kijken veel F1-fans uit naar het gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton . Gay-Rees hoopt ook dat zijn team daarvan veel op beeld kan krijgen. “Iedereen hoopt op die grote strijd tussen Red Bull en Mercedes.”

Ook in het maken van de serie merkt Gay-Rees de rol van Red Bull. “Ze proberen hun eigen rol nog wel te nuanceren, maar iedereen verwacht de tweestrijd”. Voor de Netflix-serie zal de strijd om de derde plek ook nog belangrijk worden. “McLaren en Ferrari zullen nog wel gaan vechten om die derde plaats. Het ziet er nu naar uit dat het een goed seizoen gaat worden. We blijven proberen om elk seizoen beter te maken dan het vorige”, sluit Gay-Rees af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Drive to Survive-producer was bij Red Bull in Bahrein: ‘Ze nuanceren eigen kansen’