Het laatste formule 1 nieuws

DTM-grid in Assen groeit naar 21: Mirko Bortolotti rijdt derde Lamborghini van T3 Motorsport

DTM-grid in Assen groeit naar 21: Mirko Bortolotti rijdt derde Lamborghini van T3 Motorsport

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

MüNCHEN – Lamborghini-coureur Mirko Bortolotti maakt zijn DTM-debuut in de zesde ronde van het seizoen, die wordt verreden van 17 tot en met 19 september op het TT-circuit Assen. De 31-jarige Italiaan rijdt als gaststarter in een Lamborghini van het Dresden T3 Motorsport-team . Dit betekent dat de DTM zich in Assen presenteert met 21 GT raceauto’s en daarmee is het op één na grootste startveld van het seizoen. Naast Bortolotti maakt voormalig Formule 1-coureur Christian Klien (AUT) zijn derde gaststart in de McLaren. “Ik ben erg blij dat ik mijn debuut bij T3 Motorsport kan vieren tijdens het volgende DTM-raceweekend. Ik wil het team en ook Lamborghini bedanken voor het geven van deze kans en voor het vertrouwen in mij”, aldus Mirko Bortolotti voor zijn debuut. “Ik volg de DTM al sinds ik een klein kind was. Voor mij is het een droom die uitkomt, dat ik de kans heb om daar te beginnen. Onze ambitie als merk is dat we aan de top van de DTM gaan vechten.”
Ook de DTM-organisatie ITR is erg blij. “Mirko Bortolotti is één van de snelste en meest ervaren GT-coureurs en is een absolute coureur van wereldklasse”, zegt Frederic Elsner, Director Event &Operations bij ITR. “We kijken erg uit naar zijn DTM-debuut en willen T3 Motorsport bedanken voor hun inzet om deze topcoureur in de DTM te brengen.”

De 31-jarige coureur uit Wenen, die uitstekend Duits spreekt, werd in 2017 kampioen in de Blancpain GT Series, nu GT World Challenge Europe, en won in 2018 en 2019 de 24 uur van Daytona in de GTD-klasse. Naast eerdere successen in de formuleraces, waaronder Formule 1-testritten, zijn er ook enkele overwinningen in de ADAC GT Masters. Sinds 2015 is Bortolotti ook als fabriekscoureur betrokken bij de ontwikkeling van de Lamborghini Huracán GT3 Evo.

T3 Motorsport had onlangs een derde Lamborghini voor de 21-jarige Maximilian Paul uit Dresden op de Red Bull Ring. Naast Bortolotti zullen de twee vaste coureurs Esteban Muth (BEL) en Esmee Hawkey (GBR) in Assen strijden voor het racing team uit Dresden. De pas 19-jarige Muth met de vijfde plaats en de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina DTM-grid in Assen groeit naar 21: Mirko Bortolotti rijdt derde Lamborghini van T3 Motorsport