Het laatste formule 1 nieuws

DTM komt met elektrische auto; fans zijn niet blij

DTM komt met elektrische auto; fans zijn niet blij

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het DTM-kampioenschap reed afgelopen weekend de laatste races in zijn huidige vorm. Audi houdt het na dit seizoen voor gezien en vanaf volgend jaar zal men verdergaan met auto’s op basis van het GT3 reglement. Naast die bestaande plannen, presenteerde de ITR (organisatie achter de DTM ) dit weekend nog grotere toekomstplannen.

Op het circuit van Hockenheim demonstreerde men namelijk een volledig elektrische DTM-wagen. Het prototype produceert 1200pk en heeft daarmee bijna twee keer zoveel vermogen als de huidige DTM-auto. In eerste intantie is het de bedoeling dat deze in een apart kampioenschap binnen het DTM-programma gaat rijden, waarschijnlijk vanaf 2023.

“Samen met Schaeffler, onze eerste strategische partner waarmee we gaan samenwerken, willen we het DTM-platform naar een succesvolle toekomst leiden. Het is ons doel om niet alleen de nieuwste technologie op het gebied van DTM Electric te laten zien, maar ook om innovaties op het racecircuit te brengen die een spectaculaire race mogelijk maken. Zo willen we ook de klassieke autosportfans overtuigen van de technologieën van de toekomst en hen fascineren met aantrekkelijke racesporten” , zo luidt het statement van DTM-baas Gerhard Berger. DTM-plan een goed idee voor andere raceklassen?

Door een elektrische raceklasse in het voorprogramma van de DTM te laten rijden hoopt men de fans dus lekker te kunnen maken voor een elektrische toekomst. Als de elektrische auto’s inderdaad een stuk sneller zijn dan de traditionele verbrandingsmotoren, zou dat in theorie ook nog wel moeten lukken.

Om iedereen te overtuigen is er echter nog wel wat werk aan de winkel. Speedweek.com verzamelde reacties van fans na de onthulling en daarin was lang niet iedereen enthousiast. Wat vind jij van dit plan van de DTM en zou je elektrische auto’s ook in andere raceklassen (bijvoorbeeld de Formule 1 ) op deze manier geïntroduceerd willen zien worden?

Lees het hele artikel op de volgende pagina DTM komt met elektrische auto; fans zijn niet blij