Het laatste formule 1 nieuws

DTM vooruitblik 2021: "Al generaties lang een fascinatie voor hoogwaardige autosport"

DTM vooruitblik 2021: “Al generaties lang een fascinatie voor hoogwaardige autosport”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In een exclusief interview met het web portaal DTM.com vertelt Gerhard Berger, DTM-baas sinds 2017, over de vijf pijlers van het brede DTM-platform en over doelen en verwachtingen, kansen en uitdagingen. De voormalig Formule 1-coureur, die vanaf 2021 als enige verantwoordelijk zal zijn voor het platform, blikt ook terug op het seizoen 2020, waarin de DTM een enorme uitdaging moest aangaan, niet in de laatste plaats vanwege de coronapandemie.
Over het DNA van de DTM: professioneel racen van topklasse met één coureur per auto. Vanaf komend seizoen wordt de DTM voor het eerst verreden met krachtige GT-sportwagens. “Mijn grote doel is 20 voertuigen met minstens vijf merken, sterke coureurs en een kampioensstrijd tot aan de laatste race”, legt Gerhard Berger uit. Met de veranderende regelgeving biedt de DTM aan de fans volgens Berger meer mogelijkheden om zich te identificeren met een grotere verscheidenheid aan merken en verschillende motoren met verschillende geluiden.” De DTM is professioneel racen van een topniveau, een competitieve klasse met één coureur per auto en zonder op enigerlei wijze gelimiteerde pitstops”, zegt de 61-jarige Oostenrijker, terwijl hij het DNA van de in 1984 geïntroduceerde DTM uitlegde. Gerhard Berger

Doelstelling: stap voor stap verduurzamen
In een interview op DTM.com vertelt Gerhard Berger ook over de veranderingen in de auto-industrie en de wensen van de sponsors. Het volledig elektrische demonstratievoertuig dat in november in Hockenheim werd gepresenteerd, kreeg enorm veel reacties. “De komende twaalf tot zestien maanden staan in het teken van het krijgen van een prototype op het circuit”, is zijn plan. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol voor Berger. “Ons doel is om stap voor stap meer duurzaamheid door te voeren. We willen CO2-neutraal worden tussen 2025 en 2030, en niet alleen wat betreft racewagens, maar over het hele platform, inclusief de partners die daar vertegenwoordigd zijn.” Van volledig elektrische raceauto’s tot hybride technologie tot synthetische brandstoffen en waterstof, Gerhard Berger ziet autosport en de DTM in het bijzonder, als drijfveren voor technische innovaties. “Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk technologieën een podium te bieden op het DTM-platform”, zegt de DTM-baas.

DTM-platform met vijf […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina DTM vooruitblik 2021: “Al generaties lang een fascinatie voor hoogwaardige autosport”