Het laatste formule 1 nieuws

Dubbelinterview Verstappen en Perez: Geen grote updates, wel goede hoop

Dubbelinterview Verstappen en Perez: Geen grote updates, wel goede hoop

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

No compatible source was found for this media.

Max Verstappen begint de beslissende fase van dit Formule 1-seizoen met zes punten voorsprong op Lewis Hamilton , maar gaf na de race op Instanbul Park ook een waarschuwing af: mensen moeten zich zeker nog niet rijk rekenen, Mercedes heeft namelijk het snellere pakket. Voor het aankomende raceweekend in Amerika luidt de hamvraag of dat beeld vooral te maken had met het bijzondere weekend in Turkije of dat Mercedes structureel de overhand heeft. “Nou ja, Mercedes is in de voorbije weken sowieso erg sterk geweest en ik ben me er ook van bewust dat Austin weer een goed circuit voor hen gaat zijn, al hebben wij daar ook best aardige resultaten behaald”, begint Verstappen het gesprek met Motorsport.com Nederland .

De Limburger voegt toe dat er in de voorbije anderhalve week veel is geleerd van het weekend in Istanbul, waar Red Bull de plank op vrijdag missloeg en Verstappen geen moment echt te spreken was over de balans in zijn auto. “Het asfalt had veel meer grip dan verwacht en we denken dat het gedrag van onze auto daardoor behoorlijk is veranderd. In dat opzicht hebben we best veel geleerd van dat weekend, vooral met de banden.” Sergio Perez – die met zijn eerste podiumplek sinds Frankrijk een opsteker beleefde in Turkije – deelt die mening en verwacht dan ook niet dat Red Bull vanaf nu achter de feiten aan zal lopen. “Ik moet zeggen dat ik er best wel vertrouwen in heb dat we sterk kunnen zijn in de resterende zes races en dat we het seizoen op een mooie manier kunnen afsluiten.” Eigen pakket beter begrijpen en sleutelrol voor Perez?

Voor zo’n sterk einde is het wel cruciaal dat Red Bull de lessen van Turkije ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. Doordat de focus achter de schermen al op 2022 ligt, rekenen de Red Bull-coureurs niet meer op grote upgrades. “Maar het is ook logisch dat er richting het einde van dit seizoen geen grote, nieuwe dingen meer op de auto komen”, reageert Verstappen. Gevraagd wat dan nog wel aanknopingspunten […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dubbelinterview Verstappen en Perez: Geen grote updates, wel goede hoop