Het laatste formule 1 nieuws

'Duel Verstappen en Hamilton is de beste titelstrijd tot nu toe'

‘Duel Verstappen en Hamilton is de beste titelstrijd tot nu toe’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nog zeven races en dan weten we zeker wie de wereldkampioen van 2021 is. Tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zitten maar twee punten verschil en de titelstrijd is feller dan ooit. Voormalig Mercedes-directeur Norbert Haug ziet dat beide coureurs agressief en in topvorm zijn, maar toch denkt hij dat er nog wel wat fouten gemaakt gaan worden.

De titelstrijd tussen de Brit en de Nederlander is voor veel mensen echt een hoogtepunt in de Formule 1. Norbert Haug is het hier compleet mee eens en heeft zelfs het idee dat dit wel hét hoogtepunt genoemd kan worden.

“Het duel Verstappen-Hamilton laat niets te wensen over. Dus zelfs als je herinneringen hebt aan geweldige oude Formule 1 tijden: Ik denk dat het nog nooit zo goed, close of competitief is geweest als nu. En dat is enorm goed voor de Formule 1”, vertelt Haug bij Motorsport-Total.com . Wie is er meer agressief?

Verstappen en Hamilton worden vaak met elkaar vergeleken, deels omdat hun persoonlijkheden erg anders lijken te zijn. Haug denkt alleen dat er niet veel verschil is als je kijkt naar de agressiviteit tussen de twee. “Lewis lijkt misschien minder agressief, maar we hebben een paar acties gezien waarbij hij zegt: ‘Als het goed is, is het goed, en dan kan ik echt hard zijn.”

De Duitse journalist is wel van beide coureurs erg onder de indruk. Hamilton straalt een bepaalde volwassenheid en elegantie uit, maar Verstappen is veel jonger dan de Brit en heeft toch al indrukwekkende resultaten behaald. Problemen komen nog wel

Ondanks dat beide coureurs in topvorm zijn en de auto’s het erg goed lijken te doen, gaat de eindsprint tussen de twee toch nog erg spannend worden. Uiteindelijk zal het afhangen van hun prestaties en zal het maken van zo min mogelijk fouten van belang zijn en Haug weet ook dat een fout snel gemaakt is.

“Ik denk dat er veel inconsistenties zullen zijn. Natuurlijk, zelfs de coolste chauffeurs worden nerveus. Onder druk kun je hier en daar een fout maken – zelfs als super, super professional.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Duel Verstappen en Hamilton is de beste titelstrijd tot nu toe’