Het laatste formule 1 nieuws

Duizenden Unmute Us-demonstranten trekken door Utrecht: 'Willekeur van kabinet is onbegrijpelijk'

Duizenden Unmute Us-demonstranten trekken door Utrecht: ‘Willekeur van kabinet is onbegrijpelijk’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: RTV Utrecht UTRECHT – In Utrecht zijn duizenden mensen op de been om te protesteren voor de evenementen-sector. De demonstranten lopen een route die voor een groot deel door de binnenstad gaat. Ze willen dat het kabinet festivals weer toestaat.

Voor zover bekend verloopt het protest vooralsnog zonder incidenten. Wel is het op sommige plekken heel erg druk.

Het is de tweede keer dat de evenementen-branche de straat op gaat onder de noemer ‘Unmute Us’. Vandaag zijn ook in steden als Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht soortgelijke protesten.

“We zijn heel boos over de willekeur van het kabinet”, zegt Maurice van de Berkt, organisator van het protest in Utrecht. “Dat Formule 1 kan vinden wij super, maar dan moeten festivals ook kunnen. Dit is niet uit te leggen.”

Route
Het protest begon om 14.00 uur op de Maliebaan. Vanaf daar trok de mars via de Neude naar het Vredenburgplein, vanwaar een route langs de singel om het centrum wordt gevolgd. De organisatie heeft naar eigen zeggen geprobeerd om met die route geen belangrijke verkeersaders te raken. De route die gelopen gaat worden. | Foto: Unmute Us Instagram “Er wordt met twee maten gemeten en dat is niet eerlijk”, zegt een van de demonstranten. “Het lijkt wel alsof er rechtse politiek wordt gevoerd op een globale pandemie”. Een andere demonstrant benadrukt dat hij vooral weer aan het werk wil: “We liggen al anderhalf jaar stil en we willen gewoon ons werk doen op een veilige en controleerde manier. En daar protesteren we hier vandaag voor. Niet met twee maten meten.” De demonstranten op één van de deelnemende wagens. | Foto: Michiel van Beers Lees ook: Unmute Us Utrecht twee keer zo groot als vorige keer: ‘Mensen hebben het vuur gevoeld’

Het is de tweede keer dat de evenementensector de straat op gaat, omdat na de eerste protestacties van 21 augustus, toen ruim 70.000 betogers en meer dan 2500 organisaties demonstreerden, een inhoudelijke reactie vanuit de overheid uitbleef. Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Duizenden Unmute Us-demonstranten trekken door Utrecht: ‘Willekeur van kabinet is onbegrijpelijk’