Het laatste formule 1 nieuws

Dutch F1 GP mogelijk toch zonder fans? "Te vroeg om daarover iets te zeggen"

Dutch F1 GP mogelijk toch zonder fans? “Te vroeg om daarover iets te zeggen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2020 zou de Formule 1 terugkeren naar Nederland. Na afwezigheid van 35 jaar zou de koningsklasse van de autosport terugkeren op het Circuit Zandvoort. Maar COVID19 gooide roet in het eten en de race werd geannuleerd. Met de komst van COVID19-vaccins en de racedatum in september, zou het er goed uit moeten zien. Maar dat wordt door immunoloog Ger Rijkers in het AD weerlegt.

“Ook al is het grootste deel van Nederland in september gevaccineerd, het is nog steeds een heel groot risico als iedereen op elkaar zit”, aldus Rijkers, die ook sneltests bij de ingangen van het circuitgebied geen goed idee vindt. “Als iedere test 5 minuten in beslag neemt, ben je de hele dag aan het testen. Ik voorzie nu al problemen.”

Jan Lammers, directeur van de Dutch F1 GP, wil nog niet zeggen of de race, als hij al plaatsvindt, met of zonder publiek wordt gehouden. “We moeten nu al beginnen met huilen voordat we de pijn voelen”, zegt Lammers tegen het AD . “We zijn nog steeds gelukkig met de datum 5 september en hopen dat het slechte nieuws snel plaatsmaakt voor goed nieuws.”

“Het is dus te vroeg om nu al na te denken aan een race achter gesloten deuren”, voegt Lammers toe. “Als het nodig is dan kunnen we daar altijd nog over nadenken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dutch F1 GP mogelijk toch zonder fans? “Te vroeg om daarover iets te zeggen”