Het laatste formule 1 nieuws

Dutch GP alleen met volle tribunes: “Nog steeds alles of niets”

Dutch GP alleen met volle tribunes: “Nog steeds alles of niets”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Nederland gaat op 5 september 2021 alleen door als er met een vol huis gereden kan worden. Zo heeft Robert van Overdijk, de algemeen directeur van Circuit Zandvoort, duidelijk gemaakt bij de NOS.

Vorig jaar zou de Formule 1 voor het eerst sinds 1985 weer op de Noord-Hollandse omloop racen, maar de terugkeer van de koningsklasse moest vanwege het coronavirus worden uitgesteld. Verschillende circuits in Europa toonden zich in 2020 bereid om een wedstrijd zonder publiek te organiseren, waaronder Silverstone, de Hungaroring en Spa-Francorchamps. Zandvoort had geen oren naar een race voor lege tribunes. De terugkeer van de Formule 1 naar Nederland moet groots gevierd worden. En dat kan alleen met fans. Lees ook:

Kans op publiek bij Britse Grand Prix stapje dichterbij Baku laat geen publiek toe bij GP Azerbeidzjan in juni

Voor dit jaar staat de Grand Prix van Nederland voor 5 september gepland. Maar ook ditmaal is de aanwezigheid van publiek een harde eis voor Circuit Zandvoort, laat Van Overdijk weten aan de NOS : “Eigenlijk is er niets veranderd ten opzichte van vorig jaar. Op het moment dat wij geen hulp krijgen, dan is het nog steeds alles of niets.” De CEO van het circuit is echter positief gestemd als het gaat om een Formule 1-race mét fans. “We hebben Hugo de Jonge vorige week gehoord. Voor 1 juli kan iedereen gevaccineerd zijn. Dus we gaan gewoon verder met organiseren alsof er straks 104.000 mensen per dag op het circuit zijn.”

Als van overheidswege wordt bepaald dat de race met minder publiek verreden moet worden, bijvoorbeeld 50.000 mensen per dag, dan zal de overheid of het Formula One Management (FOM) moeten bijspringen. Zo pakte vorig jaar bij de Grand Prix van België de Waalse overheid de rekening op. “Het circuit in Wallonië is natuurlijk een enorme trekker voor die regio. Er kijken toch 450 miljoen mensen naar zo’n gebied en die komen wellicht allemaal in een later stadium ooit nog een keer terug daar. Dus ik snap die Waalse overheid wel”, zegt Van Overdijk met een knipoog, om daarna duidelijk te maken dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dutch GP alleen met volle tribunes: “Nog steeds alles of niets”

De leukste steden van Canada

De leukste steden van Canada

Slenter langs de Inner Harbour van Victoria op Vancouver Island, waan je in Parijs in het Franstalige Montréal en zet je cowboyhoed