Het laatste formule 1 nieuws

Dutch Grand Prix: Racekoorts in Noordwijk en een circuit dat er nooit kwam

Dutch Grand Prix: Racekoorts in Noordwijk en een circuit dat er nooit kwam

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De tribunes op het circuit van Zandvoort vullen zich met fans NOORDWIJK – Ook bij ons in de regio maken racefans zich op voor het de Grand Prix in Zandvoort. Met name in Noordwijk, waar de hotels vol zitten en veel toeschouwers parkeren, is het dit weekend druk.

Hier houden we je op de hoogte van de racekoorts in de regio. Formule 1-fan Svenja uit Alphen aan den Rijn is in Zandvoort en praat ons het hele weekend bij over het wel en wee op het circuit.

De Grand Prix van Zandvoort is begonnen! Vanmiddag reden de F1-coureurs er hun eerste rondjes in de vrije training.

En ook Noordwijk is er klaar voor. Veel fans overnachten in Noordwijk en ook verschillende raceteams, waaronder Red Bull van Max Verstappen, logeren in een van de hotels. Het parkeerterrein Langevelderslag wordt voor vijfhonderd bezoekers gereserveerd als Park & Bike. Mensen kunnen daar parkeren en dan op de fiets naar het circuit. De andere vijfhonderd plekken zijn bestemd voor strandbezoekers.

Verslaggever Hilde Verweij sprak daar een echtpaar uit Drenthe, dat op de camping staat in Lisse. Via Noordwijk waren ze op de fiets op weg naar Zandvoort. Kaartjes voor de F1 hadden ze niet, maar ze hoopten toch een glimp van Max Verstappen op te vangen en vooral ook een beetje sfeer te proeven.

Svenja Tillemans uit Alphen aan de Rijn is oprichter van Formule 1 Vrouwen, een fanclub voor vrouwen die helemaal wild zijn van autoraces. Donderdagavond was ze in Noordwijk om coureurs te spotten en dat is gelukt.

Ze ging daar op de foto met Pierre Gasly en Yuki Tsunoda van het team Alpha Tour. Svenja TIllemans met Yuki Tsunoda en Pierre Gasly © Svenja Tillemans Vrije training Foto; Svenja Tillemans Als de loop van de geschiedenis net iets anders was gegaan, dan hadden Max Verstappen en Lewis Hamilton dit weekend hun rondjes niet gemaakt in Zandvoort, maar in deze regio, op een racecircuit ten noorden van Noordwijkerhout.

‘Vijf jaar lang was er sprake van dat het eerste racecircuit van Nederland in Noordwijk zou komen te liggen’, vertelt sporthistoricus Jurryt van de Vooren. ‘In 1923 werden er plannen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dutch Grand Prix: Racekoorts in Noordwijk en een circuit dat er nooit kwam