Het laatste formule 1 nieuws

Ecclestone: "Enige manier om de Formule 1 spannend te houden"

Ecclestone: “Enige manier om de Formule 1 spannend te houden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bernie Ecclestone zit nooit verlegen om een mening, en ook op het vlak van sprintraces heeft hij zijn mening direct klaar. Het is sowieso geen nieuw idee, aldus de oud- Formule 1 -bas tegen Auto Motor und Sport . “Het is een oud idee dat we in mijn tijd al hebben overwogen. Maar je moet het wèl goed doen.”

Het concept dat nu op tafel ligt, schiet Ecclestone direct af. “Mensen kijken alleen naar de hoofdrace als er iets anders aan de hand is dan de sprint. Waarom zou de race op zondag anders verlopen dan op zaterdag als de uitslag van de sprint de grid van de hoofdrace is?”

Ecclestone heeft ook een oplossing. “Je moet punten toekennen voor de sprintrace en dan de grid voor de hoofdrace omdraaien. Als de winnaar van de sprintrace 15 punten krijgt, moet hij op zondag 15 gridposities terug. Dat is de enige manier om de spanning hoog te houden.”

“Mijn systeem maakt beide races spannend. Omdat op zaterdag, één of twee mensen zich de vraag stellen: Moet ik de sprintrace winnen, maar daarvoor startposities verliezen, of is het beter om misschien zesde te worden in de sprintrace en dan als vierde te starten in de hoofdrace? Bovendien zou dat misschien meer punten opleveren. Dus er zou ook een hoop tactiek zijn.”

Het is de ideale oplossing denkt de 90-jarige Brit. “Dat zou mensen op de eerste rijen van de grid zetten op zondag die het anders nooit zouden halen. Hun sponsors zouden veel meer exposure krijgen. Het zou beter vermaak zijn waar iedereen iets van meekrijgt.”

In hoeverre is de nieuwe AlphaTauri AT02 een Red Bull -bolide? Bekijk het in onderstaande video?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ecclestone: “Enige manier om de Formule 1 spannend te houden”