Het laatste formule 1 nieuws

Ecclestone: "Hamilton heeft door Verstappen-crash het vertrouwen weer terug"

Ecclestone: “Hamilton heeft door Verstappen-crash het vertrouwen weer terug”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bernie Ecclestone is inmiddels al een tijdje geen Formule 1 -baas meer, nadat Liberty Media in 2017 het stokje van hem overnam. De inmiddels 90-jarige Brit volgt de sport echter nog wel op de voet en zag ook afgelopen weekend de race. Natuurlijk werd ook aan hem gevraagd wie er volgens hem fout zat.

In gesprek met The Daily Mail velt hij zijn oordeel. “Wie er schuldig was? Dan moet je Lewis zeggen. Vroeger, in de oude tijden, was het een race incident geweest. Het was duidelijk dat iedereen zijn best doet om de titel te veroveren. Maar als de stewards zich er dan toch mee bemoeien, dan had het een zwaardere straf moeten zijn. Meer dan tien seconden. Het had een straf van dertig seconden moeten zijn”, zo redeneert hij.

“Lewis lag niet voor Max op het moment dat ze crashten. Het was niet zijn bocht. Hij lag op het moment van de crash bijna een auto lengte achter. Daarom raakte hij Verstappen op het achterwiel en niet aan de voorkant. Tien seconden was niet juist. De straf paste niet bij de overtreding. Als je dan een straf geeft, wat misschien niet eens nodig was geweest, dan was dit niet de juiste straf. Het was niet zwaar genoeg”, aldus Ecclestone

Volgens de Brit heeft zijn landgenoot Hamilton na de crash al het vertrouwen in de titelstrijd weer terug. “Lewis heeft het weer op de rit gekregen en ik denk dat hij nu de titel gaat winnen. Hij was het voor deze race even kwijt, maar hij heeft gedaan wat nodig was. Hij heeft net een nieuw contract getekend, omdat hij dacht dat hij meer tijd nodig zou hebben om het record van Michael Schumacher , zeven titels, te verbeteren.”

“Maar ik kan je verzekeren dat hij door dit incident al het vertrouwen weer terug heeft gekregen, vertrouwen dat hij dit jaar kwijt was. Hij heeft nu een betere positie dan hiervoor. Dit geeft hem een boost en nu zien we de oude Lewis weer terug”, zo sluit de voormalige grote baas zijn relaas af.

De hardste crash uit de carrière van Max […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ecclestone: “Hamilton heeft door Verstappen-crash het vertrouwen weer terug”