Het laatste formule 1 nieuws

Ecclestone: "Hamilton niet langer absolute nummer één in F1"

Ecclestone: “Hamilton niet langer absolute nummer één in F1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aan de jarenlange dominantie van Mercedes en Lewis Hamilton lijkt dit jaar een einde te komen. Bernie Ecclestone ziet de Mercedes-coureur dit jaar niet meer als de absolute nummer één van de Formule 1 en acht Max Verstappen kansrijk voor het binnenhalen van zijn eerste wereldtitel.

De afgelopen zeven jaar stond er geen maat op aan kop in de titelstrijd, met Hamilton op 32 punten achterstand als naaste achtervolger. Meer over de F1-titelstrijd:

Waarom Verstappen belangrijk was voor de toekomst van Hamilton Hamilton realistisch: Red Bull ligt nog steeds twee tienden voor Horner looft mentaliteit Verstappen: “Geeft altijd 110 procent”

Voormalig F1-topman Bernie Ecclestone volgt de koningsklasse van de autosport nog altijd met veel interesse. Hij concludeert in een interview met Bild dat Hamilton de afgelopen jaren de onbetwiste nummer één was in de F1, maar dat de kaarten anno 2021 anders geschud zijn. “Nee, ik denk dat hij dat op dit moment niet is”, antwoordt hij op de vraag of Hamilton nog steeds de absolute leider van de F1 is. Toch schrijft hij de zevenvoudig wereldkampioen niet af in de strijd om de titel. “De zes beste coureurs kunnen Lewis en ook Max verslaan als zij daar de auto voor hebben. De juiste kampioen wordt gekarakteriseerd doordat hij ook kan omgaan met moeilijke situaties. Maar je kan Lewis in geen enkel geval afschrijven. Het wordt een spannend duel tussen hem en Verstappen.”

Naast de geweldige kwaliteiten die Hamilton als coureur bezit, heeft hij zijn successen de afgelopen jaren ook deels te danken aan het ijzersterke materiaal van Mercedes. Toch benadrukt Ecclestone dat er nog een factor is die daar een rol in heeft gespeeld. “Als topcoureur in de Formule 1 heb je niet alleen de beste auto nodig, maar ook een beetje geluk”, vertelde de inmiddels 90-jarige Brit. “Lewis heeft dat vele, vele jaren gehad, maar momenteel is het geluk niet altijd aan zijn zijde of die van Mercedes. Maar ik moet ook erkennen dat Red Bull geweldig werk levert.” Verstappen favoriet voor wereldtitel

Red Bull gaat dus aan de leiding van de titelstrijd en dat geldt ook voor Verstappen. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ecclestone: “Hamilton niet langer absolute nummer één in F1”