Het laatste formule 1 nieuws

Ecclestone: "Ik heb mezelf in de nesten gewerkt"

Ecclestone: “Ik heb mezelf in de nesten gewerkt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bernie Ecclestone was er eigenhandig verantwoordelijk vooral dat de Formule 1 in enkele decennia uitgroeide tot één van de grootste sporten ter wereld en bovendien een sport waar meer en meer geld in om ging. Ecclestone is een zakenman pur sang, waarbij zijn vlotte babbel goed van pas kwam. Toch kan die babbel hem ook weleens in de weg staan.

In gesprek met GQ-Magazine geeft Ecclestone aan dat hij niet altijd begrepen werd: “Soms gebruik ik bepaalde woorden op zo’n manier dat ze verkeerd geïnterpreteerd worden. Ik heb mezelf daarmee in de nesten gewerkt, maar ik ben goudeerlijk als ik zeg dat ik iedereen gelijkwaardig behandel, welke huidskleur of welk geslacht ze ook hebben en welk geloof ze ook aanhangen.”

Hij zal naar eigen zeggen de laatste zijn om iemand om iemand om zijn uiterlijk te veroordelen: “Kijk naar mij. Ik zit met mijn lengte ver onder het gemiddelde, maar dat maakt mij niet ongelijk aan iemand anders. Sterker nog, in een vliegtuigstoel zit ik een stuk comfortabeler dan iemand die juist wat langer is. Zo kleeft aan alles een positieve kant, niks in het leven is enkel vervelend.”

Bernie Ecclestone staat bekend als een harde zakenman, die zich niet snel neerlegt bij een nederlaag. Toch heeft hij ook op dat vlak weleens moeten incasseren, zo vertelt hij grappend als hem gevraagd wordt of hij wel eens afgebluft is bij het sluiten van een deal: “Waarschijnlijk wel ja, maar ik kies ervoor me dat niet te herinneren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ecclestone: “Ik heb mezelf in de nesten gewerkt”