Het laatste formule 1 nieuws

Ecclestone kritisch op Hamilton: 'Misschien is hij niet meer de vechter die hij ooit was'

Ecclestone kritisch op Hamilton: ‘Misschien is hij niet meer de vechter die hij ooit was’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bernie Ecclestone is van mening dat Lewis Hamilton niet meer de vechter is die hij ooit wel was. De voormalig Formule 1-topman had eigenlijk verwacht dat Hamilton na dit seizoen met pensioen zou gaan en is dan ook verrast dat dit niet het geval is.

Hamilton heeft de afgelopen jaren zonder al te veel problemen en obstakels het wereldkampioenschap binnen weten te slepen. Dit jaar is de zevenvoudig wereldkampioen echter verwikkeld in een hevige titelstrijd met Max Verstappen en staat hij zelfs 32 punten achter op de Nederlander. Toch gaat hij de uitdaging niet uit de weg en heeft hij zelfs al een tweejarige contractverlenging getekend. Bernie Ecclestone twijfelt echter of Hamilton nog wel heeft wat nodig is.

“Ik heb hier met veel mensen over gesproken”, steekt Ecclestone van wal bij The Guardian . “Misschien is Lewis niet helemaal de vechter die hij was. Er zijn dit jaar veel momenten geweest waar hij het beter had kunnen doen en dat heeft hij niet gedaan. Hij heeft nooit echt concurrentie gehad, zijn uitrusting is altijd super geweest en hij heeft er nooit echt moeite voor hoeven doen. Maar misschien denkt hij nu dat hij het beter wat rustiger aan kan doen.” Hamilton met pensioen?

“Aan het begin van het jaar dacht ik dat hij het kampioenschap zou winnen en dan met pensioen zou gaan, maar nu blijkt van niet.” Toch wil dat volgens Ecclestone niet zeggen dat men er direct van uit moet gaan dat Hamilton daadwerkelijk nog twee jaar blijft. “Ik zou niet te zwaar tillen aan contracten, daar kan hij namelijk aan ontsnappen. Hij heeft waarschijnlijk gekeken naar de kleding- en de muziekindustrie, maar beseft dat het daar niet zo eenvoudig is om geld te verdienen als in de Formule 1.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ecclestone kritisch op Hamilton: ‘Misschien is hij niet meer de vechter die hij ooit was’