Het laatste formule 1 nieuws

Ecclestone mist oude Formule 1: “De wereld is veranderd"

Ecclestone mist oude Formule 1: “De wereld is veranderd”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat Bernie Ecclestone de Formule 1 vaarwel zei. De voormalige baas van de Formule 1 werkte al sinds begin jaren ’70 in de koningsklasse van de autosport en legde zijn functie in 2017 neer. Overleden legendes

Ecclestone is inmiddels 90 jaar en één van de moeilijkstee dingen aan zijn leeftijd vindt hij dat veel vrienden om hem heen zijn overleden. Zo zijn in de afgelopen twee jaar onder andere Niki Lauda en Stirling Moss overleden en onlangs overleed commentaarlegende Murray Walker, alle drie vrienden van Ecclestone.

“Het neemt je mee” , geeft Ecclestone toe in een interview met Telegraph . “Het herinnert me eraan dat ik hen zal volgen – waarschijnlijk eerder dan ik wil.” Vooral de dood van Walker viel hem zwaar. “Ik vond het heel erg voor Murray. Hij heeft zo ongelooflijk veel gedaan om de Formule 1 te promoten. Een geweldige kerel” , vertelt hij. Ecclestone zelf hoopt er echter “nog een tijdje bij te zijn” . De wereld is veranderd

Ecclestone werd in 1971 eigenaar van het Brabham raceteam en draait dus al heel wat jaren mee in de sport. Op die vroegere tijd kijkt hij vooral met nostalgie terug. “Ik heb medelijden met de mensen die niet in de jaren zestig, zeventig of tachtig in de Formule 1 zaten. Ik zeg niet dat het toen goed of nu fout was. Ik zeg alleen dat het anders was” , aldus Ecclestone.

Hij ziet vooral een andere sfeer tussen de verschillende Formule 1-teams. “We hielpen elkaar allemaal. Als iemand een motorprobleem had en iemand anders had een onderdeel over, dan gaven ze dat aan hem” , legt hij uit. Al ligt dat niet alleen aan de Formule 1. “Ik denk dat de wereld is veranderd. De Formule 1 is niet alleen veranderd. De wereld is veranderd.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ecclestone mist oude Formule 1: “De wereld is veranderd”