Het laatste formule 1 nieuws

Ecclestone ontneemt hoop van fans Verstappen: 'WK-titel gaat er niet komen'

Ecclestone ontneemt hoop van fans Verstappen: ‘WK-titel gaat er niet komen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bernie Ecclestone is misschien wel de grootste fan van Max Verstappen , maar hij ziet het Nederlandse talent zijn eerste wereldkampioenschap niet in 2021 winnen. Volgens de oud-eigenaar van de Formule 1 doet Verstappen alles wat in zijn macht ligt om de titel binnen te slepen, maar valt er simpelweg niet op te boksen tegen de combinatie Lewis Hamilton -Mercedes.

“Nu heeft deze sport weer twee coureurs op gelijke hoogte, zoals met Senna en Prost in het verleden” , stelt Ecclestone in een interview met Blick . Bij het Zwitserse medium laat hij weten te hopen op eenzelfde gevecht om de wereldtitel, maar de 90-jarige Brit heeft er naar eigen zeggen een hard hoofd in. Geen WK voor Verstappen?

De miljardair brengt geen goed nieuws voor de supporters van Max Verstappen. “Helaas moet ik de fans van deze geweldige vechter uit Nederland de hoop op de titel voor 2021 ontnemen. Hamilton rijdt momenteel zo goed als hij nog nooit gedaan heeft. Mede dankzij Verstappen. Lewis onberispelijk, kalm en intelligent. Hij mengt zich niet in verhitte duels en geeft zijn tegenstanders altijd met respect de ruimte die ze nodig hebben om te overleven” , legt Ecclestone uit.

De afgelopen jaren was de zevenvoudig wereldkampioen vaak met van alles en nog wat bezig in de media. Nu lijkt hij gefocuster dan ooit en laat hij ook minder van zich horen op social media. “Dit alles maakt hem nog sterker in de cockpit. Verstappen is misschien qua rijden even goed, maar Lewis heeft het betere team en het betrouwbaardere materiaal achter zich. En hij kan altijd op deze twee factoren rekenen.” Mercedes heeft zaakjes op orde

Ook dit seizoen is de betrouwbaarheid van de Mercedes-motor weer fantastisch te noemen. Waar er elk weekend minimaal één probleem met de Honda-motor optreedt (hoewel Verstappen dit nog bespaard is gebeven), is dit met de power units van de Duitse fabrikant nog niet echt het geval geweest in 2021 tot dusver.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ecclestone ontneemt hoop van fans Verstappen: ‘WK-titel gaat er niet komen’