Het laatste formule 1 nieuws

Ecclestone slaat plank volledig mis met impopulair Formule 1-idee

Ecclestone slaat plank volledig mis met impopulair Formule 1-idee

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Van Bernie Ecclestone is het bekend dat hij de laatste jaren de sport hoofdschuddend volgt. Als hij nog aan het roer had gestaan, had hij de zaken heel anders aangepakt, zo laat hij met regelmaat duidelijk weten. Zo is hij niet gecharmeerd van het huidige puntensysteem in de Formule 1 . Liever stapt hij over naar een soort Olympisch model waarin een medaillespiegel bepaalt wie er wint.

Recent nog (2019) pleitte Ecclestone voor invoering van een medaillesysteem in de Formule 1. De coureur met de meeste gouden medailles zou gekroond worden tot kampioen. Daarmee kon voorkomen worden dat men ‘lafjes’ voor een tweede plaats zou gaan om zo kostbare punten veilig te stellen, zo luidde zijn redenatie. Door de maatregel zouden coureurs worden gedwongen te strijden om de overwinning.

Volgens Ecclestone zou het voor coureurs bovendien veel meer waarde hebben om aan het eind van het seizoen een x-aantal gouden medailles te hebben gewonnen, in plaats van een x-aantal punten. Dat puntenaantal zou nietszeggend zijn in een tijd waarin de punten met enige regelmaat werden herverdeeld.

In 2008, vandaag precies twaalf jaar geleden, was men volgens Ecclestone heel dicht bij de invoering van een medaillespiegel, hij was er zeker van dat het rond zou komen. Hij riep dat kort na de Grand Prix van Brazilië van 2008, waarin Lewis Hamilton beslag legde op zijn eerste wereldtitel door ‘slechts’ vijfde te worden. Als het systeem van Ecclestone toen al ingevoerd zou zijn geweest, hadden Massa en Hamilton, ieder met vijf overwinningen, onderling uit moeten vechten wie de titel zou pakken en was die uiteindelijk naar de Ferrari -coureur gegaan, die ondanks overwinning nummer zes op punten nipt verslagen werd.

“Alle teams vinden het een prachtig idee”, zo zei Ecclestone. Waar hij dat idee vandaan haalde is een raadsel, want voormalig Formule 1-teambaas Eddie Jordan wees hem er fijntjes op dat hij aan het knutselen was geslagen met iets waar hij de grip op verloren was en dat de teams diezelfde mening waren toegedaan.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ecclestone slaat plank volledig mis met impopulair Formule 1-idee