Het laatste formule 1 nieuws

Eddie Jordan: "De Formule 1 heeft een probleem, ook dit jaar kan niemand tippen aan Mercedes"

Eddie Jordan: “De Formule 1 heeft een probleem, ook dit jaar kan niemand tippen aan Mercedes”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes vestigde vorig jaar een record door de zevende wereldtitel op rij binnen te slepen. Lewis Hamilton evenaarde Michael Schumacher en gaat dit jaar op jacht naar titel nummer 8, uiteraard alleen als de Brit zijn contract verlengt. Volgens oud-teambaas Eddie Jordan heeft de Formule 1 een groot probleem met de dominantie van Mercedes. “Ook dit jaar zal niemand kunnen tippen aan Mercedes”, aldus de 72-jarige Ier in gesprek met de BBC. “Mercedes is zo veel beter dan de rest”, vervolgt Jordan. “Racing Point won vorig jaar een race en dat was geweldig van Sergio Perez. Max Verstappen won de laatste race, maar mensen moeten niet de fout maken door te denken dat Red Bull een kans op de wereldtitel maakt.”

“Mercedes heeft de beste mensen en de beste motor, dus hoe kunnen ze de titel niet winnen? Ik zie dat niet misgaan. Hoe kunnen andere teams de juiste sponsoren vinden als ze zich niet kunnen meten met Mercedes?”

Jordan doet zijn uitspraken in de BBC-podcast This Sporting Life. “Lewis is de parel van de sport, ieder tv-station wil met hem een interview doen. Mercedes zal zeggen dat het voornamelijk aan de auto ligt. Natuurlijk hebben ze ook de beste auto, maar als ze denken Hamilton te kunnen vervangen door een andere coureur en dan nog zo dominant zijn, hebben ze het mis. Maar Toto Wolff is een slimme teambaas en zal niet zo snel de plank misslaan. Hij weet wat de waarde van Lewis Hamilton is en ze zullen er echt wel uitkomen. Simpelweg omdat de F1-wereld een coureur als Lewis Hamilton nodig heeft.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Eddie Jordan: “De Formule 1 heeft een probleem, ook dit jaar kan niemand tippen aan Mercedes”