Het laatste formule 1 nieuws

Eddie Jordan: "Dominantie Mercedes is probleem voor Formule 1"

Eddie Jordan: “Dominantie Mercedes is probleem voor Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Mercedes F1 | Lewis Hamilton pakte zevende poleposition op Monza Al zeven jaar lang zwaait het Formule 1 -team van Mercedes met de scepter. Geen enkel team kan tornen aan de prestaties van de Brits Duitse renstal. Mercedes gaat dit jaar op jacht naar hun achtste wereldtitel op rij.

“De Formule 1 bevindt zich in een lastige situatie, omdat niemand het Mercedes moeilijk kan maken. Ze doen het gewoon beter dan wie dan ook, zei Eddie Jordan tegen BBC Schotland . De enigen die naast Mercedes in 2020 een of meer zeges wisten te boeken waren Sergio Pérez (1) en Max Verstappen (2).

“Ondanks dat Racing Point vorig jaar een race won, wat overigens geweldig was van Sergio Pérez, en Max Verstappen de race in Abu Dhabi won, moeten mensen niet denken dat het veel anders zal worden in 2021”, gaat Jordan verder. “Mercedes heeft de beste mensen en de beste motor, dus hoe kan het anders dan dat zij de wereldtitel winnen? Dat is volgens mij een probleem”, erkent de 72-jarige Ier.

Het enige verschil met vorig jaar is mogelijk dat Red Bull Racing er een nieuwe sterkere coureur bij heeft gekregen, in de persoon van Sergio Pérez. Daarnaast zullen Aston Martin F1 met Sebastian Vettel en McLaren met de nieuwe Mercedes-motor meer van zich laten horen. Naar verluidt moet ook Ferrari er beter voorstaan dan in 2020. Maar hoe het kampioenschap zich in 2021 zal ontvouwen is afwachten.

Wat het contract tussen Mercedes en Lewis Hamilton betreft, is de Ierse ex-teambaas hoopvol dat de partijen eruit komen. “Ze zullen met een goede oplossing komen”, aldus Jordan optimistisch.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Eddie Jordan: “Dominantie Mercedes is probleem voor Formule 1”