Het laatste formule 1 nieuws

Eddie Jordan over Lewis Hamilton: "Sommigen zeggen misschien dat hij te veel betaald krijgt, maar..."

Eddie Jordan over Lewis Hamilton: “Sommigen zeggen misschien dat hij te veel betaald krijgt, maar…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft nog steeds geen nieuw contract bij Mercedes. Ondanks dat de F1-coureur afgelopen jaar zijn zevende wereldtitel in de Formule 1 binnenhaalde. Naar verluid wil de Brit meer salaris, maar wil het management van Daimler niet meer betalen. Voormalig teambaas Eddie Jordan denkt de oplossing te weten. “De Tv-rechten, die Mercedes krijgt als gevolg van het winnen van de coureurs- en constructeurskampioenschap”, aldus Eddie Jordan tegen het Engelse Express. “Daar kan zeker wat van naar Lewis gaan? Hij is een enorm belangrijk deel van het succes en de beloning die ze krijgen. Wie is de eerste persoon waar mensen als eerste mee willen spreken? Lewis. De commentaren van Lewis worden meer dan ook herhaald dan van de anderen? Ja, natuurlijk doen ze dat.” “Kijk eens naar LeBron James en Tiger Woods. Zij gingen naar de organisatoren van hun respectievelijke sport en zeiden dat ze meer credibility en ondersteuning brachten doordat ze degene zijn die ze zijn. Ze zeiden: je moet ons daarvoor compenseren. Dus betaal Lewis ook een geldbedrag, dat normaliter helemaal naar het team gaat. Ik zie niet in waarom hij daar geen recht op heeft.”

“Sommigen zeggen misschien dat hij al te veel betaald krijgt, en misschien is dat ook zo, maar we zeiden ook dat niemand in de buurt kon komen van de records van Michael Schumacher. Nu hebben we een coureur die het potentieel heeft om achtvoudig wereldkampioen te worden. En maak geen fout, Lewis wordt steeds beter.” De Ier Jordan is er dan ook van overtuigd dat Hamilton en Mercedes voor het einde van de week een contract hebben.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Eddie Jordan over Lewis Hamilton: “Sommigen zeggen misschien dat hij te veel betaald krijgt, maar…”