Het laatste formule 1 nieuws

Een laatste kans voor Mercedes en Lewis Hamilton; op Silverstone moet Max Verstappen worden verslagen

Een laatste kans voor Mercedes en Lewis Hamilton; op Silverstone moet Max Verstappen worden verslagen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op de voorgrond Sergio Perez en Max Verstappen van Red Bull, en rechts Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van Mercedes, donderdag bij de presentatie op Silverstone van de F1-bolide voor 2022. Toto Wolff klonk strijdlustig na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk, twee weken geleden. „We gaan nu naar Silverstone en daar blazen we iedereen weg. We finishen daar 1-2 met dertig seconden voorsprong op de rest”, zo stelde hij met een wrang lachje voor de camera van Sky Sports.

Natuurlijk, zijn uitspraken waren doorspekt met het nodige sarcasme, maar de teambaas van Mercedes legde wel de vinger op de pijnlijke plek: zijn team heeft dit weekend tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, op het circuit van Silverstone, een resultaat nodig. Het is do or die , willen Wolff en de zijnen nog een rol van betekenis blijven spelen in de WK-strijd.

Vijf nederlagen op rij: het is de Duits-Britse armada nog nooit overkomen sinds het hybride-tijdperk in 2014 begon. Het team had in de laatste zeven jaar een abonnement op de wereldtitels voor constructeurs en rijders. Zes keer was Lewis Hamilton de beste, één keer zijn toenmalige teamgenoot Nico Rosberg .

Ook dit jaar begon Mercedes met drie zeges uit vier races. Maar sinds Max Verstappen in mei ‘Monaco’ in stijl won , is het enkel Red Bull Racing dat de klok slaat. De Nederlander won vier van de laatste vijf races, terwijl teamgenoot Sergio Perez toesloeg toen Verstappen vlak voor het einde van de race op de straten van Bakoe uitviel met een klapband .

Het is voor Wolff, Hamilton en collega’s een vreemde gewaarwording. Zeker, Mercedes is nog altijd afgetekend het tweede team in de rangorde, maar na zeven vette jaren koopt men daar weinig voor. Vandaar de vastberadenheid om op Silverstone terug te slaan. Het voormalige vliegveld voor jachtvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog is traditioneel een Mercedesbaan: van de laatste negen races op Silverstone verloor het team er slechts twee.

Lees ook, uit 2020: ‘Project Max Verstappen’: hoe een Limburgs jochie wereldster werd

Een extra variabele is dat de Formule 1-organisatie dit weekend voor het eerst de zogeheten […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Een laatste kans voor Mercedes en Lewis Hamilton; op Silverstone moet Max Verstappen worden verslagen