Het laatste formule 1 nieuws

Een Max Verstappen-effect in Zeeland? Absoluut!

Een Max Verstappen-effect in Zeeland? Absoluut!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

PREMIUM Youri Bonte (14) begon met karten nadat Max Verstappen in 2016 zijn eerste Grand Prix won. De coureur uit Vrouwenpolder is nu dicht bij zijn tweede Nederlandse titel. © Cynthia Cats Joop Stolk, één van de eigenaren van Indoor Karting Middelburg op industrieterrein Arnestein, weet zeker dat er een Max Verstappen-effect is in Zeeland. ,,Absoluut! Voor de beginnersgroep die in september bij ons van start gaat, bedoeld voor kinderen van acht tot twaalf jaar, heb ik nu al 25 aanmeldingen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van voorgaande jaren. Racen is ontzettend populair aan het worden. Jongens, want dat zijn het bijna alleen maar, kiezen niet alleen meer voor voetbal.” Het succes van Max Verstappen, die net als veel andere autocoureurs eerst naam maakte in het karten, heeft dat allemaal veroorzaakt.

Max Verstappen is immens populair. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. De Limburgse Formule 1-coureur is halverwege het jaar hard op weg naar de wereldtitel, als eerste Nederlander ooit. De voorsprong op zijn eeuwige rivaal Lewis Hamilton is door drie Grand Prix-overwinningen op rij opgelopen tot 32 punten, wat betekent dat hij zich in de rest van het seizoen nog wat foutjes kan permitteren. Joop Stolk, mede-eigenaar van Indoor Karting Middelburg, kreeg nog nooit zo veel aanmeldingen voor de beginnersgroep als in 2021. © Cynthia Cats Youri Bonte (14) uit Vrouwenpolder is al geen beginneling meer. Als er iemand in Zeeland geïnspireerd is door Verstappen en hem zo ver mogelijk achterna wil, dan is hij het. Negen was de Walchenaar toen hij in 2016 Max Verstappen zijn eerste Grand Prix zag winnen. ,,Dat was die in Barcelona”, zegt hij glunderend. ,,Ik volgde het op televisie en vond het zó gaaf. Toen zei mijn vader: ‘Misschien moet je eens gaan indoor karten in Middelburg’. Na de eerste keer ben ik dat blijven doen.”

Daarna ging het hard met Bonte. Hij stapte over van het indoor karten, waarin de wagentjes zo’n 50 kilometer per uur kunnen, naar het outdoor karten, waar op de rechte stukken snelheden gehaald worden van 120 kilometer per uur. In 2018 werd hij al Nederlands kampioen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Een Max Verstappen-effect in Zeeland? Absoluut!