Het laatste formule 1 nieuws

Een mislukte race en Verstappens Red Bull wordt alweer afgemaakt

Een mislukte race en Verstappens Red Bull wordt alweer afgemaakt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ja, Mercedes was sneller dan Red Bull . En ja, Mercedes was sneller dan Verstappen, want die is nog altijd beter dan zijn Red Bull. En ja, de beide Red Bulls gingen kapot. Het zijn de pijnlijke constateringen van een weekendje Red Bull Ring. Voor een aantal mensen alweer reden genoeg om het seizoen direct af te schrijven, voor mij is dat veel te voorbarig.

Er is werk aan de winkel voor Red Bull en Honda. Veel werk in weinig tijd, maar dat is het leven in de Formule 1 – zeker in 2020 met 8 races in 10 weken. Fouten maken is kostbaar, tijd om te herstellen is er nauwelijks. Een dubbele DNF door haperende Honda’s is niet wat men verwacht had. De wereldtitel is het doel van Red Bull, Honda en Verstappen en dat betekent dat het team zich razendsnel moet herpakken.

De hype was groot en in aanloop naar de Oostenrijkse Grand Prix werd deze met de dag groter. Om Verstappen in 2020 tot wereldkampioen te kronen, dan moet ook alles kloppen. Zo simpel is het, en daar kunnen we lang of kort over lullen. In Oostenrijk klopte het niet, maar er zijn voldoende aanknopingspunten om niet direct het team of Honda neer te sabelen.

De RB16 beschikte tijdens de kwalificatie niet over een optimale balans en het gapende gat van een halve seconde was pijnlijk. Het was veel meer dan de twee tienden waarmee het team rekening hield. Direct zichtbaar was ook dat de Honda minder hard liep dan verwacht, ondanks de upgrade van de Japanners. Een dag later was het toch echt Verstappen die de eerste tien ronden uitstekend partij gaf aan Valtteri Bottas, op banden die een compound harder waren.

Het was dat zijn Honda er de brui aan gaf, maar Verstappen liet zien dat het met de snelheid van de RB16 wel snor zit. Met de snelheid van Albon zat het allerminst snor, die komt nog altijd een halve tot hele seconde per ronde tekort op Max en zelfs op zachtere banden was hij nimmer sneller. De Brit werd door Hamilton eenvoudig ingehaald in de openingsfase […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Een mislukte race en Verstappens Red Bull wordt alweer afgemaakt